Connect with us
Publicitate

Turism

FOTOREPORTAJ / Satul Măgura, Paradisul dintre munți de care te îndrăgostești la prima vizită

Publicat

pe

Publicitate

O singură vizită este suficientă pentru ca cei care ajung în satul Măgura să se îndrăgostească pe loc. Cu case răsfirate pe dealuri, priveliști spectaculoase și un aer curat de munte, mica așezare din județul Brașov devine „acasă” pentru mulți români, dar și pentru străini. Cei care s-au săturat de viața agitată de la oraș au luat-o de la capăt în acest sat pitoresc de munte.

Străjuită de munții Bucegi și masivul Piatra Craiului, localitatea este de o frumusețe rară. Puțin peste 500 de suflete își duc aici traiul, în tihnă. De liniștea locului sunt atrași mulți oameni care au renunțat la agitația din marile orașe și s-au mutat în satul din inima munților. Chiar și străinii au rămas fascinați de splendoarea locului. Arabella McIntyre, o fostă jurnalistă britanică și scriitoare de cărți pentru copii a lăsat în urmă viața din Regatul Unit și s-a stabilit în Măgura.

„Am trăit în Londra timp de 11 ani și în Liverpool 20 de ani și sunt obișnuită cu orașele mari. Doar că nu îmi mai plac locurile aglomerate și gălăgia. Este în regulă să merg în vizită”, spune Arabella McIntyre-Brown.

De 11 ani Măgura a devenit acasă pentru scriitoarea din Marea Britanie. Schimbarea a fost uriașă. Din Liverpool, un oraș cu aproape jumătate de milion de locuitori, Arabella s-a mutat în satucul de munte din România care numără în jur de 500 de suflete. În mica ei căsuță locuiește singură și se bucură de ce are natura mai frumos de oferit. Din când în când îi mai trec pragul gospodăriei și musafirii.

Publicitate

„Cu toții s-au îndrăgostit pe loc. Fratele meu se plimba împrejur și spunea că este într-o poveste, așa ceva nu e real. Mulți voluntari care călătoreau veneau aici și lucrau la grădină sau vopseau casa, de pe toate continentele în afară de Africa. Le plăcea povestea mea, dar eu ascult la fel de mult și poveștile lor”, a mai spus autoarea britanică.

Dar locul plin de magie atrage ca un magnet și turiști din toate colțurile lumii. Dacă românii s-au obișnuit cu astfel de sate pitorești, pentru străini experiența este cu totul unică. În scurta călătorie prin Măgura, am cunoscut un grup de turiști din Tenerife, care vizitează România pentru prima oară. Așezarea dintre munți i-a cucerit pe loc.

Noelia, una dintre turiste ne-a spus că „priveliștea este foarte frumoasă pentru că e foarte diferită de ce văd în locurile unde trăiesc eu, cu toate florile sălbatice, drumul, muntele, totul mi se pare special. Îmi place foarte mult țara, nu mă așteptam să fie așa”.

Pentru că turismul este în creștere în Măgura au apărut și multe pensiuni, care mai de care mai inedite. Ca să iasă în evidență și să atragă oaspeți, o familie din Brașov a construit o casă de vacanță din cărămidă. Camerele spațioase, mobilierul pictat cu motive tradiționale și ferestrele generoase satisfac și preferințele celor mai pretențioși turiști.

„Casa este împărțită pe trei dormitoare cu baie proprie fiecare, bucătărie, loc de luat masa și un living cu șemineu. Turiștii noștri beneficiază și de un jacuzzi. Ca activități pot face drumeții pe Piatra Craiului sau la Peștera Liliecilor, între prăpăstii jos unde sunt și activități montane, cum ar fi cățărat pe stânci. În curând o să avem și biciclete electrice ”, a spus Iosif Petru, administratorul pensiunii.

Vila se închiriază integral, iar prețul unei nopți de cazare pornește de la 1200 de lei, în funcție de perioada în care oaspeții fac rezervarea. Odată ajunși în Măgura, turiștii pot vizita și cele mai importante obiective turistice din județul Brașov cum ar fi Castelul Bran, Cetatea Râșnov sau chiar Biserica Neagră.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes