Connect with us
Publicitate

Turism

FOTOREPORTAJ / Parcul Mini Transilvania din Odorheiu Secuiesc, destinația perfectă pentru turiști, în minivacanța de 1 decembrie

Publicat

pe

Românii care au căutat alternative la stațiunile de pe Valea Prahovei pentru minivacanța de 1 decembrie au ales județul Harghita. La 100 de kilometri de Brașov, un parc tematic inedit atrage curioși de toate vârstele, ca un magnet. Mini Transilvania este singurul loc din România unde vizitatorii pot admira machete ale unor clădiri istorice realizate în cel mai mic detaliu, dar la scară mică.

Publicitate

Turiștii care ajung aici se simt ca niște uriași într-o lume de poveste. Vizitatorii se pot plimba printre castele, biserici, cetăți sau conace cu o istorie impresionantă. Castelul Peleș, Cetatea Râșnov, centrul Sibiului, Castelul Corvinilor sau Biserica Fortificată de la Viscri sunt doar o parte dintre machetele în miniatură care se găsesc în parc.

„Oamenii sunt interesați de istorie și de frumusețe. Toată lumea vrea să experimenteze Transilvania, mai ales așa în miniatură. Practic faci o plimbare prin toată Transilvania, în doar două ore. Avem peste 90 de machete expuse. Sunt biserici fortificate, mănăstiri, cetăți, sunt unele clădiri pe care astăzi nu le mai vezi, deci sunt reconstruiri. Am construit un mini cinematograf, am făcut teren de joacă pentru copii, o mini mocăniță”, a spus Fazakas Szabolcs, administratorul parcului tematic

Odată cu apropierea sărbătorilor de iarnă, administratorii au adus o nouă atracție pentru turiști. Într-un cufăr de lemn, un miniaturist a creat scena nașterii Mântuitorului care poate fi admirată doar cu ajutorul lupei.

Publicitate

„Am ales varianta cu peștera, e scena nașterii. Am vrut să o fac cât mai completă, să fie cât mai dinamică și nu încărcată, dar plină. Am făcut familia sfântă, micuțul prunc, Iisus, cu Maica Domnului și Iosif, cei trei magi, ciobănașii cu oile, boul și măgarul. Copiii vin, își iau lupa și dacă stai să îi observi rămân minute în șir să descopere. Realizarea a durat două săptămâni, dar documentarea a început un pic mai înainte”, povestește miniaturistul Ileana Sădean.

Parcul a fost deschis oficial în luna august a anului trecut, iar de atunci mii turiști din toate colțurile țării, dar și de peste hotare, au călătorit prin Transilvania în miniatură. Pentru un bilet de intrare în parcul în miniatură turiștii trebuie să scoată din buzunar 20 de lei. Prețul tichetului pentru copii și pensionari este de doar 10 lei.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes