Connect with us
Publicitate

Business

FOTOREPORTAJ / Milionar la 38 de ani. Călin Donca trăiește o viață de vis, într-o vilă de 1 milion de euro, de la marginea Brașovului, alături de soție și cei 5 copii. Mașinile din garaj valorează peste 2 milioane de euro

Publicat

pe

Publicitate

Este nevoie de curaj pentru a deveni bogat. O spune unul dintre cei mai tineri milionari din România care a muncit ani de zile ca să își împlinească visurile și să nu mai ducă grija banilor. Călin Donca, ajutat de soția lui, Orianda, a clădit un adevărat imperiu în domeniul energiei, de unde și-a dobândit și averea. Alături de cei cinci copii, soții Donca trăiesc într-o casă luxoasă, de la marginea Brașovului, care valorează peste un milion de euro.

Construită pe două etaje, vila impunătoare are 16 camere, șase băi, o piscină interioară, salină, două saune, o sală de fitness, dar și propriul cinematograf. În cele două garaje sunt adăpostite mașinile luxoase, care valorează peste două milioane de euro.

„Acesta este un Lamborghini Aventador, e ultima mașină pe care am cumpărat-o, costă în jur de 400.000 de euro. Nu e neapărat ceva de suflet, dar îmi place cel mai mult pentru modul în care se conduce, viteză, putere. Am și un Lamborghini Urus, care a costat peste 270.000 de euro. E o mașină foarte confortabilă, adică ești într-un SUV, o mașină înaltă, mie îmi plac SUV-urile. Are 720 de cai putere, adică merge foarte bine, accelerează foarte bine. Plus că arată foarte bine. Adică te cobori dintr-un Lamborghini Urus, nu mai trebuie să te prezinți”, povestește Călin Donca.

Adevărata avere a lui Călin Donca o reprezintă Ariadna, Ovidius, Arisha, Ares și Areea, cei cinci copii ai familiei, dar și frumoasa lui soție Orianda. În vreme ce el se ocupă de afaceri, tânăra mămică îi crește pe micuții cu vârste cuprinse între 2 și 11 ani. Deși puștii au propriile camere, ei preferă să doarmă cu părinții. Acesta este și motivul pentru care a fost nevoie de un pat mai mare, care este lung de 3,75 metri și lat de 2,20 metri.

Publicitate

Orianda și Călin au decis să își retragă copiii de la școală, iar acum cei mici învață în sistem de home schooling. Părinții vor să le dezvolte talentele copiilor, dar își doresc să îi și responsabilizeze financiar. Așa că pentru treburile din casă, dar și pentru lecțiile făcute, micuții sunt răsplătiți cu bani, tocmai pentru a învăța valoarea lor.

„Fiecare își alege o carte pe care să o citească și în funcție de carte, de grosimea ei, noi decidem ce sumă putem să le dăm. Spre exemplu 50 de lei sau 100 de lei. Și bancnota respectivă o lipim pe ultima pagină din carte și ei când au terminat cartea pot să își ia banii de acolo și să și-i pună în portofel. Ei își cumpără ce vor din banii aceștia, au portofelul lor și e nevoie să își susțină anume cheltuieli ca să învețe valoarea banilor de mici. Pentru că dacă au o situație financiară confortabilă, nu simt nevoia să lupte pentru ceva”, povestește Orianda Donca.

Povestea de dragoste dintre Orianda și Călin a început în urmă cu mai bine de 14 ani, la Timișoara. El făcea seminarii de dezvoltare personală, iar la unul dintre cursuri și-a făcut apariția și cea care urma să îi devină soție. Au început să lucreze împreună, iar de la o relație profesională până la una amoroasă a fost doar un pas.

„El a început să lucreze direct cu mine, i-a plăcut faptul că sunt educată și făceam tot ce trebuia. Făceam partea de vânzări, cream echipe și i-a plăcut foarte mult treaba aceasta la mine. El m-a cucerit pe mine, normal. Și foarte romantic, așa cum se făcea odată, demult. M-a curtat vreo lună de zile, a fost foarte drăguț, o poveste foarte romantică”, a mai spus Orianda.

Călin a lucrat în vânzări, asigurări și publicitate. A deschis chiar și propriile restaurante și hoteluri. A cunoscut succesul de tânăr, dar investițiile într-un domeniu riscant l-au făcut să piardă toată averea.

„În 2017 am avut o cădere destul de mare, fapt pentru care am ajuns de la vreo 2 milioane de euro, cât aveam atunci, bani puși deoparte șo am ajuns nu la zero, la minus. Adică am vândut tot ce am avut proprietăți și am rămas cu un Citroen C4, de 6000 de euro. Am luat-o de la capăt, am început să merg cu mașina asta prin țară și neavând bani de cazare dormeam în ea. Am dormit o noapte lângă un lan de porumb, ca să am și ce să mănânc dimineața, adică eram la pământ”, își amintește Călin Donca.

Așa că a luat-o de la capăt, de această dată în domeniul energiei. Încet, dar sigur, afacerile i-au adus profituri uriașe și câteva milioane de euro în conturi. Călin a devenit astfel unul dintre cei mai bogați 500 de români. Dar atunci când nu lucrează, tânărul milionar are preocupări simple, ca ale oricărui om obișnuit. Odată cu venirea toamnei, tânărul om de afaceri a pregătit damigenele cu peste trei mii de litri de vin.

Din viața familiei Donca nu lipsesc vacanțele. În fiecare an, Orianda, Călin și cei cinci copii pleacă în concedii cât pot de des și vizitează atât locurile pitorești din România, cât și destinațiile arhicunoscute de peste hotare.

 

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
2 Comentarii

1 Comentariu

  1. Fantoma Lui Călin

    13 octombrie, 2022 at 11:45 pm

    Publicitate? Deci Călin și-a plătit un articol în care să se laude singur? Vai de capul meu, ce tristețe! Ahahahahaha

  2. Melos Negros

    14 octombrie, 2022 at 1:17 pm

    3000 de litri de vin?! Aoleu, atenție! că ANAF-ul tocmai a bunghit pe-un cetățean pe care l-a amendat pentru că avea-n pivniță 200 de litri (două sute! nu două mii), ceea ce dupe capul lor nu-i normal, și ca atare trebuie să te declari musai vânzător particular! De vin zic…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes