Connect with us
Publicitate

Turism

FOTOREPORTAJ / Concedii de vis, la doi pași de Brașov. Castelele din Covasna sunt tot mai populare printre turiștii în căutare de experiențe unice

Publicat

pe

Există locuri încărcate de istorie, în județul Covasna, unde turiștii pot simți pe pielea lor cum trăiau nobilii în urmă cu câteva sute de ani. Castelele vechilor aristocrați au ajuns acum pensiuni și hoteluri luxoase, iar fiecare dintre ele are o poveste proprie.

La doar 65 de kilometri de Brașov, în localitatea Tălișoara, turiștii dornici de o experiență inedită sunt așteptați la Castelul Daniel. În clădirea veche de peste trei secole, noii proprietari au amenajat 27 de camere cu adevărat speciale. În unele dormitoare încă au fost păstrate picturile murale originale care prezintă imagini din trecutul castelului și al nobililor care au trăit aici. Camerele sunt generoase, mobilierul este predominant din lemn, iar fiecare încăpere este decorată diferit.

În pivnița uneia dintre clădiri, administratorii au amenajat un SPA cu piscină care are apa încălzită la aproape 30 de grade Celsius, saune umede și uscate, dar și un ciubăr perfect pentru relaxare. Pentru o noapte de cazare, turiștii trebuie să scoată din buzunar, între 90 și 150 de euro.

Un alt domeniu unde au trăit familii de viță nobilă se află în comuna Zăbala, la 62 de kilometri de Brașov. Povestea Castelului Mikes începe în secolul al 16-lea, atunci când aristocrații vremii au ridicat prima clădire. În timp, domeniul s-a extins la 50 de hectare, au fost construite alte imobile, dar au fost amenajate și parcuri pentru relaxare.

Publicitate

În camerele spectaculoase romantismul domnește în orice colț. Paturile kingsize, șemineele, decorul de poveste, băile open space cu cadă de tip insulă și terasele cu vedere spre grădina victoriană le oferă oaspeților doar o frântură din viața pe care o aveau nobilii locului, în urmă cu câteva sute de ani. Un astfel de loc se laudă și cu un restaurant pe măsură, iar meniul este demn de aristocrați. Turiștii au parte aici de un adevărat festin culinar. Oaspeții pot savura, printre altele, tocăniță de cerb, friptură de mistreț, biban de mare la grătar, iepure cu legume gratinate sau rață cu risotto, pere și ciuperci. Tarifele, pentru o noapte de cazare, pornesc de la 80 de euro.

La mai puțin de o oră distanță de Brașov, un alt loc de poveste își așteaptă oaspeții cu porțile deschise. Conacul Kalnoky din Micloșoara, construit în anul 1648, s-a transformat într-o casă de oaspeți spectaculoasă unde turiștii pot avea parte de un concediu de neuitat. Camerele sunt amenajate în stil aristocratic, cu mobilier autentic de epocă și țesături din regiune. Toate au paturi duble și băi proprii, iar ca să păstreze atmosfera autentică în niciun dormitor nu există televizoare sau aparate radio.

Turiștii au parte aici de plimbări cu căruța, călărie, ateliere de făcut kurtoși colaci, dar și drumeții prin natură. Prețurile pentru o noapte de cazare pornesc de la 90 de euro și pot depăși 260 de euro pentru opțiunea all inclusive.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Alexandru

    24 septembrie, 2021 at 12:12 pm

    Nu uitați de URȘI!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes