Connect with us
Publicitate

Turism

FOTOREPORTAJ / Cabanele cu ferestre uriașe și vedere către munți, preferate de turiștii care petrec minivacanța de 1 decembrie la Brașov

Publicat

pe

Vestea că Guvernul ar putea aproba o minivacanță de 5 zile, de Sfântul Andrei și Ziua Națională a României, i-a făcut pe mulți români să caute cazare în hotelurile, pensiunile și casele de vacanță de la munte. La mare căutare sunt cabanele amplasate cât mai aproape de natură care au ferestre generoase și priveliști care îți taie răsuflarea.
Un astfel de loc am descoperit în Zărnești, chiar la poalele munților Piatra Craiului. Căsuța desprinsă parcă din povești își așteaptă oaspeții care vor să aibă parte de o experiență unică în concediu. Are 60 de metri pătrați în care au fost amenajate două dormitoare generoase, fiecare cu baie proprie, dar și o zonă de living deschisă cu bucătăria. La interior predomină lemnul și cărămida, dar piesa de rezistență sunt ferestrele uriașe de 7 metri lățime și 6 metri înălțime. Piatra, lemnul și sticla ies în evidență și din exterior, iar materialele folosite se încadrează perfect în peisajul montan.
„Ideea noastră a fost de a avea o căsuță de oaspeți mică, așa cum îmi doream să găsesc un loc de cazare la noi. Ne-am dorit noi să fie un loc ideal în care să îți petreci câteva zile în liniște. Nu petreceri, nu muzică, doar liniște. Îmi plac materialele naturale și am folosit doar lemn și cărămidă țigănească, așa cum e ea numită. Cred că e o combinație bună, se încadrează cu peisajul și îi face pe turiști să simtă atmosfera aceea de casă autentică de munte. Minivacanța de 1 decembrie cred că o avem rezervată de două luni, două luni jumătate și oamenii încă sună”, a povestit Bogdan Sulică, proprietarul cabanei.
Patru turiști pot fi găzduiți în cabană, iar locația se poate închiria cu 600 de lei pe noapte. Și zona Bran – Moieciu este căutată de turiști pentru minivacanța de 1 decembrie. La un resort de trei stele, de exemplu, care are 11 căsuțe de vacanță, gradul de ocupare este de aproape 100%. O singură casă a mai rămas liberă pentru acea perioadă.
„Camerele sunt identice în fiecare casă toate au pat matrimonial cu dimensiunea de 1,60 pe 2 metri și baie proprie, iar priveliștea la căsuța este spre munții Piatra Craiului și o parte din căsuțe au și priveliște spre munții Bucegi. La parter avem zona de living, unde oaspeții se pot relaxa, se pot bucura de priveliște cu geamurile acestea mari, iar aici au și o zonă de luat masa, cu bucătăria complet mobilată și utilată unde oaspeții își pot prepara singuri mâncarea”, spune Alexandra Blaj, administratorul resortului din Bran.
Capacitatea de cazare diferă de la unul la patru dormitoare. Fiecare căsuță are terasă și grătar propriu, dar în curtea complexului există un loc unde turiștii pot face mâncare la ceaun, foc de tabără, dar a fost amenajat și un loc de joacă pentru copii. Pentru o noapte de cazare turiștii trebuie să scoată din buzunar între 350 și 1100 de lei, în funcție de capacitatea căsuței și numărul de oaspeți.
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Barbu Gh.

    21 noiembrie, 2021 at 8:32 pm

    Mergi la munte ca să stai în cameră și să te holbezi la munți sau mergi că să faci trasee, să stai afară în aer curat?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes