Connect with us
Publicitate

Social

FOTOREPORTAJ / Brașovul a devenit „acasă” pentru jurnalistul britanic, Charlie Ottley. De curând, realizatorul TV a primit statutul de rezident

Publicat

pe

Publicitate

Chiar dacă prin vene nu îi curge sânge de român, cunoscutul jurnalist britanic Charlie Ottley se mândrește cu statutul de rezident al țării noastre. Documentul, pe care l-a primit recent, îl va ajuta să își ducă mai ușor traiul din mica lui căsuță din Șirnea. În viitor speră să obțină și cetățenia română.

„De câteva săptămâni sunt oficial rezident. Nu este o schimbare majoră, acest lucru înseamnă doar faptul că nu trebuie să plec din țară odată la câteva luni și nu mai trebuie să obțin viză. Este o ușurare foarte mare pentru mine”, povestește Charlie Ottley.

Când nu este pe teren la filmări pentru documentare, Charlie și partenera lui de viață Oana se ocupă de toate treburile gospodărești. Fac curățenie, hrănesc animalele, dar aproape zilnic sunt nevoiți să taie și lemnele care, mai apoi, ajung în centrală.

„Nu este atât de mult o treabă, ci seamănă cu mersul la sală. Dar e un lucru pe care trebuie să îl faci din necesitate, altfel stai în frig, mai ales în iernile când temperaturile coboară până la -20 de grade Celsius. Am trăit la țară toată viața mea, am crescut într-o fermă dintr-un sat, decis unt obișnuit cu munca fizică”, spune jurnalistul britanic.

Publicitate

Din gospodăria lui nu lipsesc nici animalele. Charlie are câini, găini, vaci, dar și porci din care vor pregăti toate bucatele tradiționale pentru sărbători.

„Așa se trăiește la țară, deci cel mai probabil o să sacrificăm unul dintre ei de Crăciun, vom face cârnați și tradiționala pomană a porcului. Cred că e foarte important să fii în legătură cu ce mănânci. Avem o responsabilitate față de animale să le îngrijim cât timp sunt în viață și să le curmăm suferința cât mai rapid posibil”, a mai spus Charlie.

Acesta va fi și primul Crăciun pe care Charlie și Oana îl vor petrece în casa lor din Șirnea, iar la masa de sărbătoare vor avea și invitați speciali, așa că totul trebuie să fie pregătit ca la carte.

„Suntem foarte bucuroși pentru că vom avea musafiri și din familia lui Charlie și atunci vom avea așa un mix culinar. Probabil o voi aduce pe mama mea să ne ajute cu cârnații, cu toba, să ne învețe fiind primul an în care vom experimenta, ar fi bine să avem așa puțin ghidaj. Vom pregăti împreună cârnăciorii, toba, lebărul, sărmăluțe”, povestește Oana Mihai, iubita lui Charlie.

După ce termină munca din gospodărie, Charlie lucrează intens la montarea documentarului „Wild Delta” pe care speră să îl lanseze chiar pe 1 decembrie, de Ziua Națională a României.

„Lucrăm la documentarul Delta Sălbatică, mai avem la dispoziție câteva săptămâni să îl finalizăm și sunt foarte entuziasmat pentru că sper să fie cel mai cuprinzător portret al Deltei care a fost făcut vreodată și unul pe care sperăm că piețe internaționale îl vor vedea și se vor îndrăgosti. Vrem să lansăm o campanie cu BBC World ca să relansăm Delta drept Amazonul Europei”, a declarat Charile Ottley.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes