Connect with us
Publicitate

Turism

FOTOREPORTAJ / Apartamentele în regim hotelier, preferate de turiștii care ajung în Brașov. Centrul istoric este plin de astfel de spații de cazare de poveste

Publicat

pe

Publicitate

Într-un oraș încărcat de istorie, fiecare clădire spune propria poveste. Cei care vor să trăiască experiența unei vacanțe într-o casă veche de câteva secole au ocazia să închirieze, pentru câteva nopți, o cameră sau un apartament cochet la tarife mult mai mici decât la pensiuni sau hoteluri.

Într-o clădire care se află pe strada Republicii, o familie de brașoveni a amenajat un apartament inspirat din stilul colonial, de la începutul secolului al XV-lea. Cele două camere au fost amenajate complet diferit pentru că și poveștile lor sunt total opuse. Într-una dintre încăperi turiștii pot retrăi un fragment din viața servitorilor de la acea vreme. Elementele originale ale construcției au fost păstrate, dar din design nu lipsesc părțile luxoase pentru confortul oaspeților.

„Când vrei ca povestea ta să fie frumoasă trebuie să fie și adevărată și nu puteam să definitivăm o locație cu atât de multă frumusețe fără ca noi să dăm acest aer de curat și de real. Pereții aceștia sunt originali, n-am modificat ci pur și simplu am lăsat valoarea peretelui, așa cum era în trecut. Avem aici o arcadă, e clar că a fost un prag de trecere între cele două încăperi. Nouă nu ne-a folosit lucrul acesta în povestea noastră, dar am ținut foarte tare să ne bucurăm de lucrarea asta minunată. Grinzile sunt și ele originale”, povestește Loredana Szeker, proprietara apartamentului.

Perete în perete cu camera servitorilor se află dormitorul burghezilor. Aici luxul domnește în orice colț, suprafața este mult mai mare, iar ca designul să se încadreze în stilul colonial au fost folosite culori pământii. Predomină nuanțele de maro, verde sau bej. Încăperea este foarte modernă și ascunde și un secret bine păstrat. În spatele unor uși masive, care te duc cu gândul la un șifonier, se află de fapt baia cu duș, toaletă și lavoar.

Publicitate

„Inițial a fost un apartament de sine stătător, dar ne-am gândit că fiecare cameră poate fi închiriată independent și în felul acesta se pot bucura mai mulți turiști decât dacă am fi avut un singur apartament. Faptul că locația este în centru, este un atu. Foarte mulți turiști caută partea veche, partea cu poveste. Din experiența anilor trecuți, turiștii străini care au venit la noi erau extrem de interesați de povestea acestui loc. Ei își doreau să mai rămân să le povestesc ce s-a întâmplat, de ce s-a întâmplat, cum s-a întâmplat și ce le mai recomand în împrejurimi”, a mai spus Loredana Szeker.

La doar câțiva pași de Biserica Neagră, într-o clădire veche de peste patru secole, un alt apartament luxos își așteaptă oaspeții care vor să petreacă o vacanță de neuitat în orașul de sub Tâmpa. Locația are două dormitoare spațioase, două băi și o bucătărie generoasă, complet dotată și utilată. Actuala proprietară a investit câteva zeci de mii de euro în reamenajare. Mobila și mocheta au fost schimbate, pereții au fost zugrăviți, iar băile au fost recondiționate în totalitate. Culoarea verde predomină în aproape toate încăperile.

„Când am achiziționat acest apartament m-am gândit că este o oportunitate foarte bună de afacere, având aproape toate obiectivele turistice. M-am gândit că ar trebui să le ofer toate condițiile ca la un hotel de 5 stele. Le ofer de la halate, papuci de casă, cafea, zahăr, ingrediente, tot ce ar avea nevoie turiștii când merg în vacanță. Ei caută locații chiar în centru pentru că nu sunt nevoiți să mai plătească taxiul ca să ajungă în punctele de atracție ale orașului”, spune Bianca Roman, proprietara apartamentului.

Astfel de apartamente în regim hotelier pot fi închiriate cu tarife care pornesc de la 50 de euro pe noapte și pot depăși 100 – 150 de euro în cazul locațiilor mai luxoase. Pe lângă obiectivele de vizitare importante, turiștii care vin la Brașov se pot delecta și cu bucate alese la restaurantele din centrul istoric. Aici pentru o masă care conține o ciorbă, un fel principal, desert și băutură, gurmanzii scot din buzunar, în medie, aproximativ 70-80 de lei de persoană.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes