Connect with us
Publicitate

Eveniment

FOTO / Zeci de rable zac abandonate pe străzile din Brașov. Numai astăzi 13 vehicule vechi au fost ridicate de pe domeniul public

Publicat

pe

Mașinile abandonate pe domeniul public au devenit o problemă reală în Brașov. Tot mai mulți proprietari de rable își lasă vehiculele vechi pe unde apucă în speranța că așa vor putea scăpa de această povară. Dar polițiștii locali sunt pe urmele celor care se descotorosesc de mașinile vechi și împart amenzi proprietarilor care sunt identificați.

Publicitate

20 de cazuri cu mașini abandonate sunt în lucru acum la Poliția Locală Brașov. Numai astăzi autoritățile au ridicat de pe domeniul public 8 rable, iar alte 5 au fost îndepărtate de proprietarii care au fost găsiți de autorități. Intervenția a acoperit Drumul Cernatului, Zizin, Neptun, LC Babeș, Nucului, Turnului, Deda, Avram Iancu, Memorandului, Mihail Kogălniceanu, străzi pe care vehiculele fuseseră reclamate, înregistrate, identificate și pentru care proprietarii au fost deja somați, procedura ajungând în faza ridicării.

„De la începutul acestui an fost ridicate direct de către firma cu care primăria are contract 22 de autovehicule, inclusiv în cadrul acțiunii de astăzi, la care se adaugă 91 care au fost înlăturate fie de către proprietari, la notificarea Poliției Locale sau a Primăriei Brașov. Avem și cazuri în care proprietarii mută mașina dintr-un loc în altul, pe aceeași stradă sau chiar în cartiere diferite ale Brașovului. Această acțiune nu este de succes pentru ei, pentru că ele sunt identificate din nou de colegii care patrulează în zonă, iar Conform legii 421/2002, odată emisă dispoziția de primar prin care se dispune ridicarea, autovehiculul va fi ridicat indiferent unde este acesta găsit. Dacă dispoziția este emisă și mașina este ridicată de către Primărie și dusă și depozitată, proprietarul își mai poate recupera vehiculul cu condiția să plătească cheltuielile de ridicare, expertizare, transport, depozitare și pază, cheltuieli care sunt între aproximativ 830 de lei și 1050 de lei, în funcție de perioada în care autovehiculul este depozitat, maximum fiind 30 de zile. În a 30-a zi, acesta este valorificat la REMAT. Condiția recuperării autovehiculului de către proprietar este însă ca acesta să nu îl depoziteze din nou pe domeniul public, ci fie să îl valorifice, fie să îl depoziteze pe o proprietate privată, fapt asumat printr-o declarație scrisă“, a declarat Ionuț Alexandru Budihoi, reprezentant al Biroului Acțiuni Operative și Monitorizare Școli din cadrul Poliției Locale Brașov.

Potrivit reprezentantului Poliției Locale, doar în rare cazuri proprietarii care sunt identificați și rămân fără mașini protestează în momentul ridicării. Una dintre probleme este faptul că rablele rămân parcate pe locuri speciale, iar spațiul respectiv nu poate fi folosit de alte persoane care au o mașină, dar și nevoie de un loc de parcare.

Publicitate

„Situații deosebite sau probleme mari nu sunt pe această linie de muncă, sunt doar câteva cazuri în care proprietarii se atașează de mașini și în momentul în care mergem la ridicări, foarte rar, se ajunge la situații mai tensionate, așa cum am pățit și astăzi, cu proprietarul unui Moskvich, de pe LC Babeș. Până la urmă situația a fost detensionată, proprietarul și-a mutat singur mașina în cele din urmă, și a fost și sancționat. Problemele de acest fel reprezintă cazuri izolate, cred că este al doilea în peste doi ani și jumătate, și vreau să le să mulțumesc cetățenilor cu care colaborăm, pentru că sunt cooperanți, înțelegători, iar procentul problemelor este foarte mic“, a mai spus reprezentantul Poliției Locale.

Anul trecut, din cele 131 de dosare care au ajuns la faza dispoziției de primar, municipalitatea a fost nevoită să ridice doar 52 de autovehicule abandonate pe domeniul public, restul fiind luate de proprietari. Alte câteva zeci de mașini abandonate au fost de asemenea înlăturate de proprietari, în urma primirii primei notificări din partea Poliției Locale.

sursa foto: Primăria Brașov

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes