Connect with us
Publicitate

Eveniment

FOTO / Zeci de mii de oameni au fost salvați de cadrele SMURD, în cei 14 ani de existență. Astăzi este celebrată ziua SMURD Brașov

Publicat

pe

De 14 ani, medicii și paramedicii SMURD Brașov intervin zilnic pentru salvarea vieților omenești din accidente, incendii sau alte evenimente neplăcute. Personalul medical a intervenit la peste 98.000 de cazuri începând din anul 2008 și până în prezent. În toată această perioadă au fost asistate medical 108.704 persoane (97.061 adulți și 11.643 copii), spun reprezentanții ISU Brașov.

Publicitate

Pentru a-i celebra pe salvatori, astăzi brașovenii și turiștii prezenți în Piața Sfatului au putut să ia parte la prezentări ale tehnicii de intervenție, cea a acordării primului ajutor medical în diferite situații și a fost organizat un punct de informare preventivă.

 

Tot astăzi s-au împlinit și doi ani de la operaționalizarea punctului de lucru de la Coresi.

„În primii 2 ani de existență, Punctul de Lucru Coresi al Detașamentului 2 de Pompieri BRAȘOV a totalizat un număr de 3327 acțiuni, atingând o medie de 5 acțiuni zilnice. Pe timpul acțiunilor echipajului SMURD au fost asistate un număr de 5857 persoane (5445 adulți și 328 copii). Echipajele Punctului de lucru CORESI au totalizat de asemenea și un număr de 327 acțiuni cu specific de pompieri și protecție civilă. Pe timpul acțiunilor de intervenție cu specific de pompieri și protecție civilă au fost salvate un număr de 69 persoane. Odată cu dezvoltarea imobiliară din zona fostei fabrici Tractorul, dar și din zonele limitrofe ei și a accesului deosebit de greu al echipajelor noastre aici, pentru creșterea nivelului de siguranță al cetățenilor, dar și pentru reducerea timpilor de răspuns era necesara înființarea acestui punct de lucru. În situații de urgenta fiecare secundă contează, iar prin înființarea acestui punct de lucru, timpii de răspuns s-au redus considerabil, ceea ce nu poate decât să ne bucure”, au declarat reprezentanții ISU Brașov.

Publicitate

sursa foto: ISU Brașov

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes