Connect with us
Publicitate

Eveniment

FOTO / Zeci de copaci au fost doborâţi de zăpadă pe Tâmpa. Traseele turistice sunt blocate de arborii căzuţi pe poteci. În caz de probleme pe munte salvatorii nu au cum să ajungă cu maşinile

Publicitate

Publicat

pe

Vremea din ultimele 3 zile a făcut probleme mari pe Tâmpa. Singurul drum de acces auto care pleacă din Valea Cetăţii spre Vârful Tâmpa este complet blocat.

Publicitate

Viorel Mihai, rangerul rezervaţiei transmite un semnal de alarnă, „Într-o situaţie de urgenţă: foc, accident pe munte sau alte situaţii dificile, accesul echipelor de intervenţie este complet blocat”.

Totodată, principalele trasee turistice din Rezervaţia Tâmpa sunt blocate din cauza copacilor doborâţi de nămeţi. Arborii au cedat sub greutatea zăpezii din ultimele zile dar şi din cauza vântului puternic.

„Turisti sunt rugaţi să evite aceste trasee sau să circule cu foarte mare atenţie. Sunt arbori periculoşi care pot să cadă în orice clipă.”, transmite Viorel Mihai.

Publicitate

„Din cauza stratului de zăpadă apoasă, căzut în ultimele zile, în zona Muntelui Tâmpa au căzut foarte multi arbori.

Sfătuim turiştii să evite, pentru moment, traseele montane din aceasta zonă, iar în restul zonelor să fie permanent atenţi la acest pericol. Incălzirea vremii va face, cel mai probabil, ca acest fenomen să se extindă.

Atunci când vă aflaţi pe traseele montane, încercati, pe cât posibil, să faceţi pauze doar în locurile deschise, cu cât mai puţină vegetaţie.”, transmite Salvamont Poiana Braşov.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes