Connect with us
Publicitate

Fapt divers

FOTO / Zăpadă şi viscol în luna iunie, pe platoul Bucegi. Este risc de avalanşă

Publicat

pe

Publicitate

Primele zile ale lunii iunie au readus ninsorile pe Platoul Bucegi. La munte s-a depus un nou strat de zăpadă și este viscol. Pe unele văi, la altitudini de peste 1800 m, stratul de zăpadă depășește peste un metru și jumătate. Meteorologii au emis o atenționare de risc moderat de avalanșă, avertizare valabilă până joi, la ora 20.00. 

Vara se lasă așteptată la munte, unde s-a depus un nou strat de zăpadă. La Refugiul Salvamont de pe Platoul Bucegi totul este acoperit de zăpadă, iar vântul suflă cu putere.

„Este viscol, iar temperatura este de -3 grade Celsius. S-a depus un nou strat de zăpadă, iar pe anumite văi, în continuare, stratul de zăpadă măsoară aproximativ un metru și jumătate”, a declarat Gheorghe Haiduc, Salvamont Bușteni.

Meteorologii au emis o atenționare de risc moderat de avalanșă pentru Munții Bucegi.

Publicitate

„Stratul nou-depus măsoară 15-20 cm, iar în cursul nopții vă mai ninge, în general slab. Stratul vechi se menține umezit, prezintă izotermie pe toată grosimea, iar pe văile versanților mai puțin însoriți mai sunt depozite ce depășesc câțiva metri. În zilele ce urmează, odată cu creșterea temperaturilor, în special a celor diurne pozitive și insolației, zăpada nou-depusă se vă umezi și se vă topi, astfel încât se menține riscul declanșării curgerilor superficiale și a avalanșelor de topire de dimensiuni în general mici și izolat medii, ce pot angrena stratul proaspăt depus, îndeosebi pe versanții înclinați, acolo unde stratul de zăpadă este mai consistent. Sub 2000 de metri stratul de zăpadă este discontinuu”, a anunțat ANM.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes