Connect with us
Publicitate

Sport

FOTO / Vladimir Sofronie, braşoveanul care la 8 ani este campionul Uniunii Europene la şah

Publicat

pe

Publicitate

Brașoveanul Vladimir Sofronie a câștigat detașat medalia de aur la şah clasic, neînvins, cu 8,5 puncte din 9 posibile, deși a fost prima lui participare la un concurs în afara țării. Restul de competitori s-au aflat la distanță uriașă față de Vladimir, la distanţă de 2,5 fiind locul doi. Vladimir era deja campion detașat înainte de ultima rundă.

În perioada 13-22 august 2021 s-a desfășurat a 19-a ediție a Campionatului Uniunii Europene pentru copii în localitatea Kouty nad Desnou din Cehia. Astfel, au fost desemnați cei 8 campioni ai Uniunii Europene pe anul 2020: 4 băieți și 4 fete, la categoriile de vârstă: U8, U10, U12 și U14 ani.

Podiumul băieților U8 ani, după 9 runde:

  • Pe primul loc: Sofronie Vladimir (ROU) 8,5 puncte
  • Pe locul al doilea: Janeczek Maksymilian (POL) 5,5 puncte
  • Pe locul al treilea: Kroulik Stepan (CZE) 5,5 puncte

Vladimir și părinții săi care îi sunt și antrenori au declarat că: ”Au fost 10 zile trăite la intensitate maximă, cu emoții și lacrimi de bucurie!” și transmit mulțumiri comunității brașovene care l-a susținut pe Vladimir în ultimele luni. Deplasarea lui Vladimir a fost susținută financiar de către Federația Română de Șah, Vladimir fiind campionul național. Deplasarea antrenorilor a fost posibilă datorită brașovenilor inimoși.

Publicitate

Rezultatul lui Vladimir a fost recompensat de organizatori cu un laptop pe care Vladimir îl va folosi pentru pregătire.

Acesta a fost un an competițional greu pentru Vladimir și familia lui, cu multe turnee anulate, însă Vladimir are nevoie de experiență, de cât mai multe turnee internaționale.

În urma câștigării ediției 2021 a Campionatului Uniunii Europene pentru copii U8 din Cehia, neînvins, cu 8,5 puncte din 9, Vladimir tocmai a trecut de ELO 1500!

Următorul turneu anunțat este Campionatul Mondial ELO <1700, programat pentru luna octombrie în Grecia.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes