Connect with us
Publicitate

Social

FOTO / Vinuri, dulciuri, dar și alte produse tradiţionale din Republica Moldova pot fi gustate, de astăzi, în Piaţa Sfatului din Braşov

Publicat

pe

Publicul din Brașov poate din nou să se bucure de vinurile, dulciurile și celelalte produse moldovenești pe care le găsesc în expoziția cu vânzare. Târgul „Republica Moldova Prezintă“, aflat la a patra ediție, a fost deschis astăzi în Piața Sfatului, în prezența ES ambasadorul Republicii Moldova la București, Victor Chirilă, a președintelui Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, Sergiu Harea și a oficialităților locale. Deschiderea oficială a târgului a fost precedată de un program artistic oferit cu sprijinul Centrului Cultural Reduta.

Peste 40 de agenți economici le oferă brașovenilor și turiștilor produse din Republica Moldova, la cele aproximativ 30 de standuri din Piața Sfatului ce vor rămâne deschise până duminică.

„Au venit 43 de companii, cu diverse produse –  produse alimentare, fructe, vin, miere, iată, avem și industria de mobilă prezentă aici, și industria textilă, deci avem mai multe industrii și sectoare ale economiei prezente aici, la Brașov. Interesul pentru Brașov, pentru orașele României, pentru România în general, din partea companiilor noastre, crește pe an ce trece, pentru că ei au înțeles că pentru a se dezvolta au nevoie de o piață mai mare, și în special de piața României, unde avem deja o încredere din partea consumatorilor de aici. Este o legătură sufletească care ne leagă, sunt tradițiile, cultura care ajută la promovarea producției noastre. Este și o afecțiune din partea românilor de aici, față de românii din Republica Moldova, și ar fi păcat să nu valorificăm acest lucru. O facem cu o mare plăcere împreună, ne dorim să avem tot mai multe companii care vin la Brașov și ne dorim ca această tradiție să continue, astfel încât noi, împreună, să construim o economie comună între România și Republica Moldova“, a declarat Victor Chirilă, ambasadorul Republicii Moldova în România.

Brașovenii și turiștii vor putea gusta și alege din oferta târgului, vinuri și vinarsuri moldovenești, produse apicole, fructe uscate, paste din fructe liofilizate, faina organica, nuci și produse din nucă, ulei presat la rece, produse vinicole, cereale integrale,  produse de cofetărie, fructe în ciocolată, lumânări artizanale, produse de marochinărie, textile, mobilă și produse confecționate din lemn.

Publicitate

Programul standului expozițional cu vânzare este între orele 10.00-22.00, cu excepția zilei de duminică, zi în care târgul se va închide la ora 20.00.

Mâine, între orele 11.00 și 13.00, se va desfășura un program artistic susținut de tinere talente, interpreți de muzică ușoară și folk din Republica Moldova, iar de la ora 13.00 la 16.00 este programat un master class al companiilor.

„Republica Moldova Prezintă” la Brașov este o proiectare a conceptului național- cultural anual – „Fabricat în Moldova” din orașul Chișinău. La Brașov, evenimentul se află la a patra ediție și este organizat de către Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, în parteneriat cu Primăria Municipiului Brașov, Consiliul Județean Brașov, Camera de Comerț și Industrie Brașov și Ambasada Republicii Moldova în România.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes