Connect with us
Publicitate

Eveniment

FOTO – VIDEO / Un tânăr de 18 ani a căzut 100 de metri în gol, în munții Bucegi. Intervenția de salvare a durat mai bine de 9 ore

Publicitate

Publicat

pe

Acțiune de salvare extrem de dificilă, în masivul Bucegi. Un tânăr de 18 ani a căzut în gol mai bine de 100 de metri, după ce ar fi alunecat de pe o potecă turistică. Incidentul s-a petrecut sâmbătă după amiază, iar intervenția de recuperare a victimei a durat mai bine de 9 ore.

Publicitate

Imediat după ce a ajuns în râpă, turistul rănit a sunat la 112 ca să ceară ajutor. Salvamontiștii din Bușteni și Prahova s-au mobilizat și au plecat către zona indicată de victimă, o zonă extrem de periculoasă din munții Bucegi. Când au ajuns pe poteca de unde căzuse tânărul, salvatorii montani au folosit corzile din dotare ca să coboare în râpa adâncă.

Salvamontiștii l-au găsit pe tânăr în stare destul de gravă. Avea o fractură deschisă de femur și era hipotermic pentru că a căzut în apă și nu se putea mișca de acolo. A urmat misiunea de scoatere a victimei din râpă, intervenție care a durat mai bine de trei ore. Salvatorii montani l-au stabilizat pe tânărul rănit, l-au pus pe targă și au încercat să îl ridice ușor până la poteca turistică.

Odată scos din râpă, tânărul a fost preluat pe targa și coborât pe un teren îngust, accidentat și foarte alunecos. Și ploaia abundentă le-a dat salvatorilor mari bătăi de cap, iar din această cauză intervenția s-a prelungit până după lăsarea întunericului.

Publicitate

În jurul orei 3 dimineața, după o misiune care a durat mai bine de nouă ore, tânărul rănit a fost coborât la baza muntelui, iar de acolo a fost preluat de o ambulanță și dus la spital. Salvamontiștii îi avertizează pe turiști, din nou, să nu se aventureze pe munte în zilele cu vreme rea pentru că riscul producerii unor accidente este uriaș.

Turist ranit in muntii Bucegi

Turist ranit in muntii Bucegi

sursa foto-video: Salvamont Bușteni

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes