Connect with us
Publicitate

Prima pagină

FOTO + VIDEO Un braşovean face business şi artă cu cuburile de gheaţă

Publicat

pe

Pentru că tot se apropie zilele toride de vară şi toată lumea va căuta să se răcorească într-un fel sau altul, braşovenii de la Ice Division au dus comercializarea gheţii la un alt nivel. Proprietarul Ice Division, Mihai Fetcu, are o experienţă de 12 ani în domeniul HoReCa, îndeplinid roluri dintre cele mai diferite. De la barman sau consultant, până la blogger, vlogger şi podcaster, având publicată chiar şi o carte online pentru bramani.

Publicitate

Dacă pentru mulţi dintre noi cuburile de gheaţă reprezintă doar bucăţele de gheaţă aruncate în pahare pentru a răci băutura, Mihai Fetcu priveşte puţin diferit lucrurile. „Pe partea de gheaţă m-am specializat în Italia, la un curs cu „Hidetsugu Ueno”, un maestru japonez de talie internaţională, iar acum avem un portofoliu format din 9 tipuri de gheaţă diferite (oficial) şi neoficial vreo 15. Trimitem gheaţă nu doar în Braşov, ci şi în barurile de top din ţară”, declară Mihai Fetcu.

 Dar ce este diferit la această gheaţă? Ne explică tot Mihai, intuind parcă nedumerirea noastră: „maşinile noastre de gheaţă sunt japoneze (nr. 1 în lume din toate punctele de vedere) şi sunt făcute pe comandă, după indicaţiile dorite de noi. Apa pe care o folosim este filtrată de 5 ori, avem nişte filtre speciale pe care le schimbăm la un anumit interval. Ambalajele pe care le folosim sunt duble (un strat simplu cum găseşti peste tot şi un strat din „bubble wrap” ce este tratat antistatic, uv şi sunt antişoc). Cuburile de gheaţă standard se numesc <<Base 1>>  . Acestea trec printr-un proces triplu de selecţie, iar în pungă consumatorii vor găsi cuburi întregi, care nu sunt lipite între ele sau ciobite”.

Pe lângă gheaţa cuburi standard şi cea nugget, Mihai Fetcu spune că „avem şi gheaţa <<single serve>> unde intră: cuburi xxl (5×5 cm), sfere (6 cm diametru), diamante şi batoane (3 x 13 x 3 cm). Toate acestea sunt făcute manual şi durează 24 de ore până sunt gata. Mai avem şi o secţiune de gheaţă experimentală (pe care o folosim la evenimente ultra high-end sau la competiţii pentru barmani) pe care o facem în cantitate limitată. Aici intră prisme – 2 feluri diferite – şi mini-sfere – tot de 2 tipuri”.

Publicitate

De asemenea, proprietarul ICE Division are şi alte îndeletniciri pe lângă comercializarea gheţii, adică o sculptează. „Da, mă ocup de partea de educaţie pe segmentul acesta, atât pentru barmani, cât şi pentru consumatori – susţin regulat cursuri de <<ice carving>>, arta de a ciopli gheaţă, pentru barmanii din România în care fiecare are calupul propriu de gheaţă şi trusă personalizată de ustensile speciale pentru gheaţă”.

Mihai Fetcu – Ice Carving

Şi ca operaţiunea să fie completă, după folosire, ICE Division răscumpără ambalajele de la clienţi. ”Toate ambalaje folosite (plastic, carton), le <<cumpărăm>> înapoi după folosire, un ambalaj = 100 de gr. de gheaţă. La 10 ambalaje oferim un kg de gheaţă gratis. Noi le luăm, le sortăm şi le ducem la reciclat”, ne-a spus în încheiere Mihai Fetcu.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes