Connect with us
Publicitate

Turism

FOTO-VIDEO / Trei cascade aproape neștiute, asemănătoare cu Bigăr, la doi pași de Brașov

Publicat

pe

Brașovenii se pot considera norocoși căci în apropierea orașului la o distanță mai mică de două ore de mers cu mașina se află o mulțime de cascade spectaculoase. O simplă căutare pe google ne oferă zeci de opțiuni. Multe dintre ele se află în județele apropiate, Prahova ori Buzău sau pentru cei mai experimentați, în munții Făgăraș. Iată câteva dintre cele mai puțin cunoscute:

Cascadele Vânturiș – Sinaia

Sunt situate în Munții Bucegi sau, mai exact, pe cursul Izvorul Dorului, apă ce izvorăște de la Piatra Arsă, curge apoi pe Platoul Bucegi, până în avenul Vânturiș, unde cade peste abruptul Văii Izvorului Dorului, în trei trepte mari și altele mai mici. Succesiunea de cascade au cel mai mare debit în lunile mai-iunie, când se topesc zăpezile și cad ploile de primăvară. În lunile de vară însă, apa poate să dispară complet.

Iată cum arată „Cascadele Vânturiș”:

Publicitate
video
play-sharp-fill

Din Brașov până la Cascadele Vânturiș sunt 66 de kilometri, care pot fi parcurși, în condiții normale de trafic, într-o oră și jumătate.

Cascada Pruncea – Buzău

Aflată la 5 km de Lacul Siriu, unde se ajunge din localitatea Cașoca, pe un drum lateral, pietruit, de 4 km, prin pădure, de-a lungul unui pârâu. Pe acest drum sunt câteva pensiuni, plasate foarte pitoresc la baza masivului Podu Calului. Cascada se integrează perfect în acest peisaj montan armonios, cu natură pură și sălbatică, pe care tumultul continuu al apei ce cade de la 10 metri înălțime o completează într-un ritm relaxant.

Iată cum arată „Cascada Pruncea”:

video
play-sharp-fill

Din Brașov până la Cascada Pruncea sunt 85 de kilometri, care pot fi parcurși, în condiții normale de trafic, într-o oră și patruzeci de minute.

Cascada Valea Spumoasă – Bușteni

Aceasta se află în Parcul Natural Bucegi, în zona stațiunii Bușteni. Distanța din stațiune până la cascadă este de circa 30 de minute. Cascada Valea Spumoasă este o cădere de apă răsfirată și relativ mică.

video
play-sharp-fill

Din Brașov până la Cascada Valea Spumoasă sunt 40 de kilometri, care pot fi parcurși, în condiții normale de trafic, în mai puţin de o oră.

surse video: Youtube.com

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes