Connect with us
Publicitate

Eveniment

FOTO – VIDEO / Traficanţi de droguri prinşi de poliţiştii braşoveni. Bărbaţii aduceau cannabis din Spania ascuns în haine şi mâncare. Oamenii legii au găsit 15.000 de euro şi aproape 30.000 de lei

Publicat

pe

Publicitate

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T. – S.T. Brașov, au documentat activitatea infracțională a unor persoane bănuite de constituire a unui grup infracțional, trafic internațional de droguri de mare risc și trafic de droguri de mare risc.

La data de 7 ianuarie 2021, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov au depistat în flagrant delict doi bărbaţi, în timp ce ar fi ridicat un colet.

În urma controlului efectuat asupra coletului, au fost descoperite aproximativ 220 de grame de cannabis.

În continuarea cercetărilor, la data de 8 ianuarie 2021, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T. – S.T. Brașov, au efectuat 10 percheziții domiciliare, la imobilele persoanelor în cauză, situate în municipiul Brașov.

Publicitate

Din cercetări a reieșit faptul că un bărbat, în vârstă de 31 de ani, din municipiul Brașov, ar fi comercializat droguri de mare risc, atât prin distribuirea personală către terțe persoane, cât și prin intermediul unor interpuși.

Substanțele psihoactive ar fi fost expediate din Spania, fiind folosite obiecte vestimentare și alimente, în vederea ascunderii substanțelor.

De asemenea, pentru facilitarea comercializării substanțelor psihoactive și pentru a-și proteja identitatea, bărbatul în cauză ar fi cooptat în activitatea infracțională alți trei bărbați, în vârstă de 23, 25 și 45 de ani. Cei trei ar fi ridicat coletele și ar fi fost implicați în distribuirea drogurilor de mare risc.

În urma perchezițiilor, polițiștii au indisponibilizat 14.940 de euro, 300 de lire sterline și 29.300 de lei, precum și 2,5 grame de cocaină și 100 de grame de cannabis.

În baza probatoriului administrat, la data de 8 ianuarie 2021, cei patru bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore și introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

La data de 9 ianuarie 2021, instanța a dispus măsura arestului preventiv pentru 30 de zile față de bărbații de 31 și de 45 ani și măsura controlului judiciar pentru 30 de zile,față de ceilalți doi bărbați.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Activitățile au fost desfășurate cu sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes