Connect with us
Publicitate

Eveniment

FOTO – VIDEO / Și brașovenii au protestat față de războiul izbucnit în Ucraina. Sute de oameni scandează în stradă împotriva lui Vladimir Putin

Publicat

pe

Publicitate

Războiul declanșat în Ucraina nu i-a lăsat indiferenți nici pe brașoveni. Sute de oameni au ieșit în stradă în centrul orașului să protesteze față de intervenția militară a Rusiei în Ucraina. Manifestanții s-au adunat în fața Prefecturii Brașov și au scandat lozinci împotriva președintelui rus, Vladimir Putin, dar au transmis și mesaje de susținere pentru poporul ucrainean.

,,Putin criminalul”, ,,pace”, ,,uniți pentru Ucraina”, ,,trăiască Ucraina”, sunt doar câteva dintre lozincile pe care protestatarii le-au strigat. Manifestanții au venit cu pancarte pe care au scris tot felul de mesaje, dar și cu drapelele României și ale Ucrainei. Sutele de protestatari au plecat în marș pe strada Republicii, Piața Sfatului și s-au întors în fața Prefecturii.

La protest a luat parte și primarul Brașovului, Allen Coliban, care a și transmis un mesaj urmăritorilor săi de pe pagina oficială de facebook.

,,Ne exprimăm solidaritatea fața de poporul ucrainean. Cred că este important în aceste momente, aceste zile să dăm dovadă de solidaritate, să transmitem acest mesaj pentru că moralul e la fel de important precum muniția, poate chiar mai important”, a spus primarul Brașovului, Allen Coliban.

Publicitate

Edilul a anunțat și că a început pregătirile pentru primirea eventualilor refugiați.

,,Din Brașov ne organizăm, intenția e să facem luni un centru de triaj și de a primi donații, astfel încât să putem organzia și transportul într-o formă eficientă. Avem mai multe oferte pe care le-am transmis autorităților legate de capacități de cazare, inclusiv pentru persoane în situații speciale, dar în ceea ce privește preluarea și fluxurile de refugiați este foarte importantă implicarea și organizarea din partea autorităților centrale. La Brașov suntem pregătiți și așteptăm solicitări și indicații din partea autorităților guvernamentale”, a mai completat Coliban.

protest
play-sharp-fill

protest

protest 2
play-sharp-fill

protest 2

Sursa video: Allen Coliban

Sursa foto: Radu Hossu

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes