Connect with us
Publicitate

Eveniment

FOTO – VIDEO / Salvamontiştii braşoveni se pregătesc să scoată oameni din avalanşe

Publicat

pe

Ieri, 11 februarie, instructorii din cadrul Centrului Județean de Pregătire a Serviciului Public Județean Salvamont Brașov au organizat un modul de pregătire pentru căutarea și salvarea persoanelor surprinse de avalanșă.

Publicitate

Activitatea a avut loc în Pasul Bratocea din județul Brașov și au participat salvatori montani și voluntari din cadrul SPJ Salvamont Brașov și Salvamont Săcele.

„În prima parte a zilei, instructorii brașoveni au ținut un curs teoretic la sediul Salvamont Brașov, iar ulterior au ieșit pe teren, unde au prezentat modul de stabilire a gradului de înclinare al unei pante, modul de evaluare al riscului de avalanșă pe pante cu diferite înclinații precum și procedee de căutare și salvare a victimelor surprinse de avalanșă, utilizând DVAul, dispozitivul RECCO, sonda și lopata de avalanșă.

În a doua parte a zilei salvatorii montani au participat la mai multe ateliere de sondare pentru a vedea diferența între sondarea brută și cea fină și au putut observa diferența dintre atingerea cu sonda a unui corp uman, a unui ruscac și a unui element de echipament individual (lopată), iar ulterior au participat la un atelier de căutare cu dispozitivul DVA a unor “persoane” îngropate la aproximativ 1.5m în zapadă!
Pregătirea continuă reprezintă un factor esențial pentru asigurarea unor servicii de salvare montană, securitate şi asistenţă medicală la cel mai înalt nivel.”, a transmis Serviciului Public Județean Salvamont Brașov.

Publicitate

[fvplayer id=”1261″]

 

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes