Connect with us
Publicitate

Eveniment

FOTO – VIDEO / S-a făcut prima operaţie pe cord deschis la Spitalul Judeţean Braşov

Publicat

pe

Dorinta de a oferi braşovenilor accesul la tratamentul complet al bolilor cardiovasculare în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov s-a realizat. În 9 septembrie echipa de chirurgi cardiaci condusa de Dr. Sorin Baloş a efectuat prima operaţie pe cord deschis în cadrul secţiei de Chirurgie Cardiovasculară a spitalului. Acest proiect a început în aprilie 2019 la iniţiativa conducerii spitalului împreună cu echipa de chirurgi cardiovasculari şi cardiologi. În acest moment, pacienţii pot beneficia de tratament cardiovascular atât intervenţional, cât şi chirurgical într-o singura unitate – Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, la cel mai înalt nivel.

Publicitate

Ca orice proiect de anvergură, a avut nevoie de oameni cu iniţiativă şi entuziasm, cu puterea de a lua decizii şi cu posibilitatea de a Ie realiza. Conducerea SCJU Braşov, alături de Consiliul Judeţean Braşov a îmbrăţişat iniţiativa şi astfel a început o muncă titanică de achiziţie de aparatură de înaltă performanţă necesară chirurgiei cardiace: aparat de circulaţie extracorporeală, cell saver, balon de contrapulsaţie intraaortica, aparat de anestezie, etc.

Această investiţie de peste 1 milion de euro, în plină desfăsurare în toamna anului 2019, este în acest moment funcţionalî şi accesibilă pacienţilor cardiaci,

A urmat capitolul de resurse umane prin angajarea întregii echipe care să deservească acest proiect: chirurgi cardiovasculari, anestezişti şi asistenţi dedicaţi chirurgiei cardiace, tehnician specializat pe circulaţie extracorporeală, asistenţi de terapie intensivă specializaţi în îngrijirea bolnavului operat pe cord deschis. Nu în ultimul rând, amenajarea în cadrul blocului operator a unei săli de operaţie dedicate chirurgiei cardiace cu specificitatea şi complexitatea necesară, pentru care au fost implicaţi ingineri şi tehnicieni din cadrul SCJU Brasov.

Publicitate

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov va asigura de astăzi înainte şi tratamentul bolilor cardiace cu indicaţie terapeutică chirurgicală, boli pentru care pacienţii erau îndrumati către alte centre de excelenţă.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Antal Ioan

    10 septembrie, 2020 at 7:30 pm

    Cum as putea lua legătura cu dl. doctor Balos?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes