Connect with us
Publicitate

Eveniment

FOTO – VIDEO / S-a activat planul roşu de intervenţie la Braşov. 13 victime într-un accident, din care una ridicată cu troliul de elicopter. Scenariul unui exerciţiu pus la cale de ISU Braşov

Publicat

pe

Un accident cu 13 victime a avut loc în această dimineaţă pe DN 73 A. Trei autoturisme au fost implicate. Dintre cele 13 victime, două au fost încarcerate, iar una dintre acestea a fost ridicată cu ajutorul troliului unui elicopter SMURD. Din cauza complexităţii intervenţiei, a fost activat planul roşu de intervenţie. Acesta a fost pe scurt scenariul unui exerciţiu pe care ISU Braşov s-a desfăşurat. 

Publicitate

Conform scenariului, accidentul rutier a avut loc pe DN 73 A. În accident au fost implicate trei autoturisme și din informaţiile primite s-ar părea că aproximativ 12 persoane sunt încarcerate. S-a activat Planul Roșu la nivelul judetului Brasov.

„La fata locului se deplasează: 4 echipaje SMURD, 1 ATPVM (ambulanta transport victime multiple), 1 echipaj pentru descarcerare grea, 1 container multirisc, o autoscară, 1 autospecială CBRN, 3 autospeciale cu apă si spumă, punct medical avansat. Totodată se mai deplaseaza echipe de la Salvamont, Crucea Rosie, echipaje de la Jandarmerie, Politie și SVSU Râșnov.”, a transmis ISU Braşov în momentul în care a fost început exerciţiul.

Ajunşi la faţa locului, pompierii au observat că două dintre autoturisme sunt răsturnate în afara parții carosabile iar accesul la victime se face cu dificultate. În urma accidentului au rezultat 13 victime dintre care două încarcerate. S-a intervenit pentru descarcerarea victimelor şi pentru acordarea asistentei medicale. Una dintre victime în stare foarte gravă este extrasă cu ajutorul elicopterului prin troliere, s-a mai explicat în exerciţiul pus la cale de ISU Braşov.

Publicitate
isu 1

isu 1

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes