Connect with us
Publicitate

Fapt divers

FOTO – VIDEO / Prima zi de libertate a ursoaicei Masha la Zărneşti, după 22 de ani de chin în cuşcă şi în circ în Ucraina

Publicat

pe

Publicitate

Ursoaica din Ucraina care a fost chinuită o viață întreagă la circ a primit șansa la o viață nouă. Masha, femela de 22 de ani, a fost salvată din cușca minusculă în care a trăit, şi dusă la sanctuarul din Zărnești. Acolo, învaţă ce înseamnă libertatea, după ani petrecuţi în arena circului.

Imaginile care o surprind pe Masha la scurt timp după ce a fost salvată de la moarte sigură sunt emoționante.

Deși s-a lăsat greu convinsă, ursoaica a ieșit din cușca de câțiva metri pătrați, care i-a fost casă ani întregi, și a făcut primii pași pe iarbă. Acum, învață să se bucure de natură și libertate. La sanctuarul din Zărnești are la dispoziție o pădure întreagă, copaci în care să se cațere și iazuri unde se poate bălăci, relatează stirilekanald.ro.

Povestea Mashei este extrem de tristă. Toată viața a fost artist de circ, în Ucraina. Încă de când era doar un pui, ursoaica a fost forțată de stăpânii ei circari să sară coarda, să se plimbe cu trotineta sau să se târască pe sub obstacole. După ce autoritățile din Ucraina au interzis folosirea animalelor în circuri, stăpânul Mashei a decis să o dea unei asociații care luptă pentru protecția animalelor.

Publicitate

În 2018, Masha și-a încheiat cariera de artist de circ și de atunci a trăit într-un țarc de aproximativ 400 de metri pătrați cu copaci, piscină și garduri electrice.

„Ne-a fost foarte dificil să o hrănim pentru că atunci când era la circ obișnuia să bea băuturi carbogazoase, mânca pui afumat și nimic de calitate. Acesta este primul urs pe care îl văd că nu mănâncă mere și nu îi place nimic măcar mierea”, a povestit fondatorul Asociației Warriors of Wildlife.

Ursoaica trebuia să ajungă în România în urmă cu câteva săptămâni, însă izbucnirea războiului din Ucraina i-a întârziat visul libertății. Ieri a pornit în aventura ei spre noua casă și a parcurs peste o mie de kilometri până la sanctuarul din Zărnești.

Când nu făcea trucuri ca să smulgă aplauzele publicului, Masha era ținută într-o cușcă minusculă, montată într-o dubă.

Chinurile prin care a trecut au lăsat traume adânci în mintea ei, iar acum se teme de orice s-ar întâmpla în jur. Îngrijitorii sanctuarului s-au chinuit minute bune să o scoată din cusca.

Masha își va trăi restul zilelor în semi libertate, alături de ceilalți 116 urși din rezervație.

Masha 1
play-sharp-fill

Masha 1

masha 2
play-sharp-fill

masha 2

masha 3
play-sharp-fill

masha 3

masha 4
play-sharp-fill

masha 4

Masha 5
play-sharp-fill

Masha 5

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes