Connect with us
Publicitate

Sport

FOTO – VIDEO / Performanţă istorică pentru Corona Braşov! Cupa Erste Liga a ajuns la poalele Tâmpei la fix 10 ani de când echipa a cucerit primul titlu de campioană naţională

Publicat

pe

Publicitate

Corona Braşov a câştigat în premieră competiţia regională de hochei pe gheaţă Erste Liga, după ce a învins formaţia maghiară FTC-Telekom cu scorul de 4-1 (1-0, 1-0, 2-1), miercuri seara, pe Patinoarul Olimpic din Braşov, în cel de-al patrulea meci al finalei.

Corona s-a impus cu un cattegoric 4-0 la general în finala desfăşurată după sistemul cel mai bun din şapte meciuri.

A fost o atmosferă senzațională la Patinoarul Olimpic,aseară. Peste 1.500 de suporterii s-au bucurat alături de hocheuştii braşoveni până târziu în noapte. Apoi sute de suporteri s-au bucurat în afara patinoarului când trofeul a fost scos afară pentru a-l vedea toată lumea.

Portarul Coronei, Alex Dubeau, a fost declarat jucătorul finalei.

Publicitate

După 5-3 şi 4-0 în primele două meciuri, de la Budapesta, Corona s-a impus şi la Braşov, cu 5-2 şi 4-1.

Judd Blackwater (07:28), Albert Zaghidulin (30:54), Philippe Cornet (49:15) şi Pal Krisztian Szabo (57:25) au înscris, miercuri seara, la Braşov.

„A fost o bucurie să fim pe gheață. Cred că a fost o plăcere pentru toată lumea să privească aceste meciuri. au fost probabil cele mai bune meciuri de când este echipa înfinţată. E o mare bucurie. Cred că încă din seria cu Miskolc, apoi cu Gheorgheni, s-a produs un declic, toată lumea a început să joace cu încredere. Lucrurile s-au legat. Am fost în formă, și portarul a fost în formă. Toate lucrurile s-au legat.”, a spus la finalul meciului Roberto Gliga, căpitanul de la Corona Braşov.

Corona Braşov a jucat finala Erste Liga pentru a treia oară, după ce le-a pierdut pe cele din 2014 (în faţa slovacilor de la HC Mikron Nove Zamky) şi 2021 (în faţa formaţiei SC Miercurea Ciuc).

Ferencvaros a câştigat trofeul în 2019 (cu SC Miercurea Ciuc), dar a mai jucat finala în 2022 (cu SC Miercurea Ciuc) şi 2023 (cu ACSH Gheorgheni).

România a câştigat campionatul româno-maghiar pentru a şasea oară, ultimele patru ediţii revenind echipelor tricolore. HC Csikszereda a câştigat ediţia inaugurală (2009), Sport Club Miercurea Ciuc s-a impus de trei ori (2011, 2021, 2022), iar ACSH Gheorgheni a câştigat o dată (2023).

În urmă cu fix 10 ani, pe 10 aprilie 2014, în ultimul meci al finalei campionatului, când balanța întâlnirilor era la egalitate (3-3), pe Patinoarul Olimpic din Brașov, Corona Wolves – HSC Miercurea Ciuc scor final 4-3 (1-1, 0-1, 3-1). Am trăit o fantastică întoarcere a rezultatului izbăvitor, de la 1-3, cu ultimele 3 goluri marcate în minutele 56’29” de Levente Zsok, 59’22” de Csanád Virág și 59’57” de Kevin Wehrs.

Corona Braşov - Erste Liga
play-sharp-fill

Corona Braşov - Erste Liga

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes