Connect with us
Publicitate

Eveniment

FOTO – VIDEO / Percheziţii la Braşov într-un dosar de trafic de minori şi trafic de persoane. Oamenii erau duşi în Marea Britanie, cazaţi în hrube insalubre şi puşi să muncească fără să fie plătiţi

Publicat

pe

Publicitate

Polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov, împreună cu procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. Brașov fac 15 percheziții domiciliare în județul Brașov și pe teritoriul Marii Britanii, într-un dosar penal de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și trafic de minori.

Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2018, în localitatea Tărlungeni ar fi fost constituit un grup infracțional organizat, ai cărui membrii ar fi implicați în activități de racolare, transportare, cazare și exploatare prin muncă a mai multor persoane din localitatea Tărlungeni pe care le-ar fi transportat pe teritoriul Marii Britanii, în vederea angajării.

Ulterior sosirii pe teritoriul Marii Britanii, acestea ar fi fost cazate în spații și condiții insalubre, agresate fizic și obligate să presteze diferite activități în domeniul construcțiilor, de cele mai multe ori nefiind plătite.

Sumele de bani provenite din prestarea acestor activități, în valoare de aproximativ 250.000 de lire sterline, ar fi fost însușite de către membrii grupării, în vederea achiziționării de autovehicule, bijuterii, terenuri și pentru construirea de case.

Publicitate

În luna august 2019, a fost semnat un acord de colaborare între autoritățile judiciare din România și cele din Marea Britanie, echipele comune de anchetă derulând o serie de activități specifice realizate sub coordonarea și cu sprijinul EUROJUST.

La data de 28 septembrie 2021, simultan pe teritoriul Marii Britanii (Londra) și pe cel al României, în județul Brașov, au fost efectuate 6, respectiv 9 percheziții domiciliare, la activitățile desfășurate pe teritoriul Marii Britanii participând și o echipă formată din polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov și procurori din cadrul D.I.I.C.O.T.

Ca urmare a perchezițiilor efectuate, până în acest moment, în județul Brașov au fost identificate 29 de victime, 4 dintre acestea fiind minore. De asemenea, pe teritoriul Marii Britanii, au fost identificate 55 de alte posibile victime.

Totodată, au fost descoperite diverse sume de bani, bijuterii de aur, documente care atestă transferul mai multor sume de bani și documente de călătorie.

16 persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor vor fi conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Brașov și Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov, în vederea audierii și dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Activitățile au fost desfășurate cu sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov și al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile Burebista Brașov și Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov, precum și al atașatului de afaceri interne din Marea Britanie, în colaborare cu polițiști specializați din cadrul Poliției Metropolitane din Londra.

perchezitii brasov
play-sharp-fill

perchezitii brasov

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes