Connect with us
Publicitate

Eveniment

FOTO – VIDEO / Percheziţii la Brașov într-un dosar de înşelăciune şi spălare de bani, cu credite nerambursate şi granturi pentru investiţii

Publicat

pe

Un număr de 27 de percheziţii domiciliare sunt efectuate, luni, în judeţul Braşov, în urma cărora vor fi puse în aplicare 18 mandate de aducere, într-o cauză vizând comiterea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, obţinere ilegală de fonduri şi spălarea banilor, au transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Braşov şi DIICOT – ST Braşov.

Publicitate

Conform surselor citate, persoanele bănuite ar fi accesat, începând din 2014, credite negarantate/garantate de către statul român, de la diverse instituţii bancare/nebancare (I.F.N.-uri), urmate de nerambursarea acestora, precum şi ajutoare financiare nerambursabile/granturi pentru capital de lucru sau pentru investiţii.

Potrivit anchetatorilor, modul de operare al grupului ar fi constat în înfiinţarea sau preluarea părţilor sociale ale unor societăţi şi implicarea acestora în procedura de accesare a fondurilor, folosindu-se în acest scop documente contabile falsificate.

Prejudiciul produs prin activitatea infracţională este de aproximativ 42 milioane de lei.

Publicitate

Percheziţiile sunt efectuate de procurori ai Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Braşov, împreună cu lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul B.C.C.O. Braşov, I.P.J. Braşov – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Cele 18 persoane care, sunt bănuite că sunt implicate în aceste activităţi infracţionale, şi care urmează să fie audiate vor fi conduse la sediul DIICOT Braşov.

Activităţile sunt desfăşurate cu ajutorul poliţiştilor din cadrul din cadrul Serviciilor de Investigaţii Criminale şi Criminalistic din IPJ Braşov, al luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale Braşov şi al jandarmilor Grupării Mobile”Burebista” Braşov.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

perchezitii 1

perchezitii 1

Publicitate
perchezitii 2

perchezitii 2

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes