Connect with us
Publicitate

Eveniment

FOTO – VIDEO / Parapantist agăţat în pom, la 15 metri de sol, pe dealul Lempeş, coborât abia după 3 ore. Salvamontiştii au stat în trafic, neavând girofar

Publicat

pe

Publicitate

Salvatorii montani din Braşov au intervenit, duminică după amiază, în sprijinul unui pbărbat care a căzut cu parapanta şi a rămas blocat într-un copac. Parapantistul a fost coborât în siguranţă din copac de către salvamontişti, după peste trei ore. Acesta nu a suferit răni în urma evenimentului. Parapanta a rămas agăţată într-un pom, la aproximativ 15 metri de sol.

După ce salvatorii montani din Buşteni au atras atenţia asupra faptului că echipele de intervenţie nu reuşesc să ajungă rapid la locul unde este nevoie de ele fiindcă nu au prioritate în trafic, aşa cum au alte instituţii, şi cei din Braşov reclamă acelaşi lucru.

„Salvatorii montani trebuie să se roage înainte de fiecare misiune şi să spere că drumul va fi liber! Din fericire astăzi nu a murit nimeni, dar ne întrebăm retoric dacă e nevoie să moară cineva pentru ca structurile salvamont – structuri care asigură intervenţia pe munte şi în locuri greu accesibil în regim de urgenţă – să aibă voie să folosească mijloace speciale de avertizare sonoră şi luminoasă pentru a avea prioritate în trafic! Serviciile salvamont deţin legal autospeciale moderne echipate corespunzător cu mijloace speciale de avertizare sonoră şi luminoasă, dar legislaţia nu le permite să le folosească în caz de urgenţă!”, au scris oficialii Salvamont Braşov, pe Facebook, duminică seară.

Incidentul a avut loc în zona Dealului Cetăţii – Lempeş, din judeţul Braşov.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes