Connect with us
Publicitate

Eveniment

FOTO – VIDEO / Operațiune spectaculoasă împotriva traficanților de droguri din Braşov. Urmăriri ca în filme şi arestări după ce au fost prinşi în flagrant

Publicat

pe

O acțiune de prindere în flagrant a unor traficanți de droguri demnă de un film de acţiune a fost desfășurată de polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov, alături de procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Brașov. În data de 13 septembrie, aceștia au efectuat nu mai puțin de 5 percheziții domiciliare în municipiul Brașov, însoțite de o operațiune de prindere în flagrant delict, urmate de încă două percheziții domiciliare în municipiul Onești, județul Bacău, într-o amplă operațiune ce vizează combaterea traficului de droguri de risc și mare risc.

Publicitate

Pe parcursul acestei spectaculoase operațiuni, unul dintre suspecți a dat naștere unui urmăriri care a pus la încercare limitele legii. Acesta a refuzat să se supună somațiilor polițiștilor și a fugit cu mașina sa, provocând avarii unei autospeciale de poliție a Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov, iar apoi a fost oprit în cele din urmă după o urmărire de aproximativ 800 de metri.

Potrivit probelor acumulate, suspecții au fost implicați în comercializarea repetată a drogurilor de risc și mare risc, inclusiv canabis, cocaină și MDMA, către consumatori din județul Brașov, cu prețuri cuprinse între 250 de lei și 3.950 de lei.

În timpul perchezițiilor, forțele de ordine au descoperit și confiscat aproximativ 30 de grame de cocaină, 500 de grame de canabis, 80 de grame de amfetamină, 44 de comprimate XTC și ketamină. De asemenea, au fost găsite și ridicate 4 telefoane mobile, 2 cântare digitale, 150 de lire, 960 de euro, 400 de dolari și 2.500 de lei.

Publicitate

Ca parte a acțiunii, 7 persoane bănuite au fost aduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Brașov pentru audieri și pentru completarea probei în cauză. Acestea au fost reținute pentru 24 de ore și ulterior prezentate instanței cu propunere de arestare preventivă, propunere care a fost acceptată.

Operațiunea a beneficiat de suportul specializat al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română și a implicat și polițiști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, Serviciului Criminalistic și Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov. De asemenea, polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău și jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău au contribuit la reușita acestei acțiuni de amploare.

Este important de menționat că, pe întregul parcurs al procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de toate drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, inclusiv prezumția de nevinovăție.

perchezitii diicot

perchezitii diicot

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes