Connect with us
Publicitate

Eveniment

FOTO – VIDEO / O turistă din Elveția s-a rătăcit în masivul Bucegi. Femeia a umblat ore întregi prin pădure până când a cerut ajutorul salvamontiștilor

Publicat

pe

Publicitate

Drumeția pe munte s-ar fi putut sfârși tragic pentru o femeie în vârstă de 48 de ani, din Elveția. Turista a plecat singură la plimbare prin masivul Bucegi și pentru că nu cunoștea zonele prin care a ajuns, femeia s-a rătăcit. Ea a încercat să caute singură un drum care să o coboare în siguranță la baza muntelui, însă nu a reușit. Într-un final, după câteva ore bune de mers prin zăpadă, turista a sunat la 112 și a cerut ajutorul salvamontiștilor.

„Turista a plecat de la cabana Gura Diham spre Poiana Izvoare și de acolo mai departe spre Pichetul Roșu. Undeva a pierdut marcajul turistic ți după mai multe ore de umblat prin zăpadă până la genunchi, a ajuns la epuizare fizică. Abia atunci s-a speriat și a sunat după ajutor. Salvamontiștii din Bușteni și Prahova au găsit-o în apropiere de cabana Diham. Din fericire victima și-a revenit repede și a fost scoasă la drumul de acces și transportată mai departe în oraș”, au declarat reprezentanții Salvamont Bușteni.

Salvamontiștii îi avertizează pe turiști să nu se aventureze pe munte, mai ales dacă nu cunosc traseele marcate. În plus, în această perioadă, a fost anunțat și risc uriaș de avalanșă în aproape toate masivele din țara noastră. În unele zone s-au format depozite de zăpadă care ajung să aibă chiar și 3 metri înălțime, iar acestea se pot desprinde în orice moment și pot produce avalanșe uriașe.

sursa foto-video: Salvamont Bușteni

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes