Connect with us
Publicitate

Eveniment

FOTO – VIDEO / O turistă din Danemarca s-a rătăcit în masivul Postăvarul. Jandarmii montani din Poiana Brașov au găsit-o și au coborât-o în stațiune

Publicat

pe

Publicitate

Drumeția pe munte s-ar fi putut încheia tragic pentru o turistă daneză, care a venit în vizită în România. Seara trecută, în timp ce se pregăteau să își încheie serviciul și sa coboare în oraș, jandarmii montani din Poiana Brașov au observat o tânără dezorientată, din a cărei atitudine reieșea faptul că se rătăcise.

Instalațiile de transport pe cablu nu mai funcționau, iar afară se lăsa întunericul, așa că jandarmii au plecat către fată pentru a vedea dacă are nevoie de o mână de ajutor.

„Femeia, originară din Danemarca, le-a spus jandarmilor că a plecat în drumeție de pe Tâmpa și că intenționa să ajungă tot în Brașov, dar s-a rătăcit și astfel a ajuns în Postăvarul. Turista a fost coborâtă în siguranță la baza masivului, ea neavând probleme medicale și a fost ajutată să revină la locația unde era cazată în municipiul Brașov. Pentru a scurta durata deplasării, jandarmii au primit sprijinul angajaților de la Domeniul Schiabil Poiana Brașov care au preluat-o cu un vehicul de la jumătatea traseului. Ca în multe alte cazuri, colegii noștri s-au aflat în locul potrivit pentru a fi de ajutor și pentru a scurta stresul și neliniștea provocate de pierderea unui traseu”, au declarat reprezentanții Jandarmeriei Brașov.

Turista ratacita
play-sharp-fill

Turista ratacita

Publicitate

sursa foto-video: Jandarmeria Brașov

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes