Connect with us
Publicitate

Administrație

FOTO – VIDEO / Ninsoarea abundentă a făcut probleme serioase la Braşov. Copaci prăbuşiţi şi zăpadă de 30 de centimetri

Publicat

pe

Publicitate

Ultimele 24 de ore au acoperit Brașovul și Poiana Brașov cu un strat gros de zăpadă. În Poiană a nins în continuu în ultimele 24 de ore, astfel că stratul nou de zăpadă a ajuns la peste 60 de cm, fiind după unii rezidenți din Poiană, cea mai abundentă ninsoare din ultimii 10 ani. Și în Brașov a nins foarte mult, stratul de zăpadă ajungând, în anumite zone, cum ar fi în Răcădău, la peste 30 de cm.

Din păcate ninsorile abundente și zăpada umedă au creat și probleme, astfel încât municipalitatea a fost nevoită să intervină în mai multe situații când, din cauza zăpezii grele, 5 copaci s-au prăbușit pe domeniul public, pe străzile Nisipului de Sus, Calea București, drumul spre Poiana Brașov, Carpaților și pe b-dul Saturn.

Din punct de vedre al deszăpezirii, din cauza ninsorii continue, în Poiana Brașov și pe drumul de Poiană s-a acționat non-stop cu 6 utilaje. Tot de ieri, 45 de utilaje ale firmei de deszăpezire, Comprest, au acționat pe străzile Brașovului, astfel încât circulația, în această dimineață, se desfășoară, pe străzile principale și bulevarde, în condiții bune.

În timpul nopții, activitatea de deszăpezire a vizat străzile principale, după care, în cursul acestei dimineți, s-a intrat pe cele secundare și cele din interiorul cartierelor.

Publicitate

În ultimele 24 de ore s-au utilizat aproximativ 260 de tone de material antiderapant, stocul operatorului fiind acum de aproximativ 1550 de tone. Săptămânal se face reaprovizionarea cu material antiderapant, astfel încât stocurile să fie suficiente, indiferent de cantitățile de zăpadă căzute.

Etapele desfășurării acțiunilor de deszăpezire:
-etapa 1: arterele principale, unitățile medicale, unitățile de învățământ, instituțiile de intervenție, străzile pe care circulă mijloacele de transport în comun;
-etapa 2: străzile de legătură cu arterele principale;
-etapa 3: străduțele din interiorul cartierelor.

Având în vedere specificul anumitor zone în pantă, cum ar fi cartierul Șchei, activitatea de deszăpezire se face, și aici, în prima și a doua etapă.

Activitatea de deszăpezire pe toate arterele de circulație din municipiul Brașov este asigurată de către Comprest SA, cu excepția tronsoanelor 1, 2 și 3 ale ocolitoarei, unde deszăpezirea este asigurată de CNAIR.

UPDATE: „În ultimele 12 ore pompierii brasoveni au intervenit la 10 solicitari pentru degajarea mai multor arbori cazuti pe partea carosabilă , în urma manifestarii fenomenelor meteorologice ( amintim ca judetul Brasov se află sub incidenta codului portocaliu de viscol si ninsoare) .

În urma prabusirii copacilor au fost avariate si 5 autoturisme care erau parcate.
Din fericire în urma acestor evenimente nu s-au înregistrat victime.

S-a intervenit cu echipaje din cadrul ISU Brasov si cu echipaje ale Serviciilor Voluntare pentru Situatii de Urgență.”, a transmis ISU Braşov.

https://stagingfinastg.wpengine.com/foto-dn-1-intre-mandra-si-sercaia-este-blocat-un-tir-a-derapat-pe-drumul-inzapezit/

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes