Connect with us
Publicitate

Eveniment

FOTO – VIDEO / Misiune dificilă pentru salvarea unui turist iranian care s-a rătăcit în munții Bucegi. Bărbatul a alunecat pe zăpadă și s-a lovit la cap

Publicat

pe

De o misiune extrem de dificilă au avut parte salvamontiștii care au fost solicitați să intervină în cazul unui turist care s-a rătăcit în munții Bucegi. Luni, în jurul orei 16.30, un apel la 112 anunța că un bărbat de origine iraniană, care a urcat pe Platoul Bucegi, ar fi mers pe un traseu pe care nu îl cunoștea și s-a rătăcit. Problema este că turistul s-a accidentat și a rămas inconștient în zăpadă vreme de câteva zeci de minute.

Publicitate

„15 salvamontiști din Bușteni, Prahova și Dâmbovița caută de la ora 16.30 un turist rătăcit pe Platoul Bucegi. Bărbatul de 53 de ani din Iran, a urcat de dimineață cu telecabina și a început să se plimbe la întâmplare pentru că nu cunoștea zona și nu avea niciun obiectiv de atins. Undeva a alunecat pe zăpadă, s-a lovit la cap și a rămas inconștient. Când s-a trezit era aproape întuneric și nu știa unde se află. A sunat un prieten și i-a povestit tot. Acesta a dat alarma”, au anunțat reprezentanții Salvamont Bușteni.

După lăsarea întunericului, salvatorii montani au găsit o urmă proaspătă pe care au urmat-o în speranța că turistul iranian va fi găsit în viață. Vremea a îngreunat misiunea salvamontiștilor. La peste 2000 de metri altitudine vântul a suflat cu putere, stratul de zăpadă depus pe pământ era consistent, iar ceața a acoperit crestele masivului Bucegi.

„Acțiunea de azi noapte s-a finalizat cu bine, bărbatul a fost găsit aproape de ora 3, în stare de hipotermie. După ce a primit îngrijirile necesare a fost transportat la Baza Salvamont unde și-a petrecut restul nopții. Astăzi, în funcție de starea lui, urmează a fi evacuat de pe munte”, au anunțat salvamontiștii din Bușteni.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes