Connect with us
Publicitate

Administrație

FOTO – VIDEO / Lucrările la drumul spre Poiana Braşov, în zona în care acesta s-a surpat, au fost finalizate

Publicat

pe

Publicitate

Din această dimineață, odată cu finalizarea lucrărilor de consolidare a sectorului de drum spre Poiana Brașov DN 1E Km 6+500, se circulă pe două benzi, sistemul de semaforizare fiind eliminat.

Lucrările de consolidare au fost destul de complexe și au presupus înlocuirea structurii de sprijin cu 25 de piloți forați, cu diametru de 1,5 metri și o lungime de 15.5 metri.

La aceasta s-a adăugat consolidarea și refacerea sistemului rutier pe o lungime de 80 de metri, înlocuirea structurii existente și refacerea podețului existent, drenuri de adâncime, amenajarea în amonte a torentului și a camerei de cădere a podețului.

Pentru realizarea acestor lucrări de consolidare, piloți și radier, s-au utilizat aproximativ 500 de metri cubi de beton și 50 de tone de fier beton.

Publicitate

În zilele următoare vor fi executate și marcajele, iar după semnarea procesului verbal de recepție vor fi eliminate și restricțiile de tonaj stabilite după surparea zidului de sprijin. În prezent, traficul este restricționat pentru accesul autovehiculelor peste 3,5 tone, cu excepția mijloacelor de transport RATBV.

Firma care a realizat lucrările a fost SC Zohir 84 Cons Construct SRL, având ca subcontractant pe SC Prinfo SRL, iar ca terț susținător SC Maristar Com SRL.

Valoarea contractului, care a inclus și lucrările de proiectare, este de 4.060.330 lei, la care se adaugă TVA.

Vă reamintim că în 2022, pe sectorul de drum DN 1E km 6+500, o porțiune de 15 metri din zidul de sprijin al drumului spre Poiana Brașov s-a surpat, astfel că, pentru o perioadă, traficul s-a desfășurat pe o singură bandă, alternativ. Ulterior, în zona respectivă a fost amenajată, provizoriu, încă o bandă, înspre versantul de pe partea dreaptă, pe sensul de urcare. Odată cu începerea lucrărilor, în luna martie 2024, în zonă s-a circulat alternativ, pe o bandă.

drum poiana reabilitat
play-sharp-fill

drum poiana reabilitat

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes