Connect with us
Publicitate

Fapt divers

FOTO – VIDEO / Imagini splendide cu păşunile din Bucegi „pictate” în roz. „O mare” de bujori de munte a înflorit

Publicat

pe

Rododendronul a pus stăpânire pe pășunile albine din Munții Bucegi, imediat ce s-au topit zăpezile. Lunile de vară iunie și iulie sunt ideale pentru turiștiicare vor să admire minunatele flori care acoperă pajiștile.

Rododendronul este denumit popular și „bujor de munte“ sau „smârdar“. Florile de un roz aprins colorează întreg peisajul creând niște contraste aproape ireale cu verdele ierbii, albastrul cerului ori albul stâncilor, transmite adevarul.ro.

Hotelierii de la Padina – Peștera organizează chiar și tururi ghidate pentru turiștii care vor să admire pajiștile pline de flori.

Mulți bujori sunt și în zona Piatra Arsă, unde se poate ajunge foarte ușor, atât cu telecabina, cât și pe jos sau cu mașina. „Explozia” de Rhododendron poate fi admirată pe traseul Cabana Padina – Șaua Strungă – Vf. Bătrâna.

Publicitate

„Am pregătit o ofertă specială pentru iubitorii de natură. Cod Roz de Rhododendroni, 30 iunie – 2 iulie. Traseu cu însoțitor de grup pentru a admira rhododendronii, Hotel Peștera – Refugiul Bătrâna”, au precizat hotelierii, care oferă amănunte în acest link.

Marcajul traseului este o dungă roșie, pe o distanță de 8 km și un timp de mers de 3 ore și jumătate. Este un traseu care poate fi parcurs, în funcție de experiență, în maximum 9 ore.

Traseul pornește din Padina, de la cabana Salvamont, iar până în Șaua Strungă urcă treptat, cât să nu te obosească foarte tare și să îți lase răgaz să te bucuri de priveliștile care se ivesc în urma ta, spre platoul care găzduiește Sfinxul și Babele.

„Până în Șaua Strungă, acolo unde ți se va dezvălui prima priveliște deschisă spre abrupturile masivului și spre Piatra-Craiului, vei face aproximativ o oră și jumătate, fără să te grăbești prea tare. Marcajul e des și vizibil pe toată durata traseului, nu ar trebui să ai probleme nici dacă n-ai noroc de vreme foarte bună”, potrivit site-ului muntiiromaniei.ro.

Rododendronul poate fi admirat și în Munții Leaota. Astfel de peisaje pot fi surprinse pe piciorul sud-estic, după mijlocul primăverii, pe porțiunea dintre Vf. Răteiu și Vf. Leaota. În șaua de la 1980 de metri este un lac de acumulare, care se formează mereu din zăpada topită și apa de ploaie, iar lângă el este o pajiște întinsă, acoperită cu minunatele flori.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes