Connect with us
Publicitate

Eveniment

FOTO – VIDEO / Doi urşi au ajuns în curtea unei pensiuni din Săcele. Au fost tranchilizaţi pentru a putea fi îndepărtaţi de acolo

Publicat

pe

Astăzi, la ora 13:11, Dispeceratul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov a fost sesizat prin 112 despre faptul că în curtea Pensiunii Gențiana, situată pe strada Valea Doftanei din zona Brădet, municipiul Săcele, se află doi urși.

Publicitate

Pentru a verifica cele sesizate a fost direcționat la adresă un echipaj din cadrul Detașamentului 1 Jandarmi Mobil format din 4 subofițeri și condus de plt. adj. Ștefab Bercea. Ajunși la fața locului, jandarmii au constatat că apelul se confirmă și au solicitat intervenția Echipei de Intervenție Rapidă Specializată, formată ca urmare a Hotărârii nr. 1/2020 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, prin care s-a aprobat Procedura privind modul de acțiune a instituțiilor responsabile cu gestionarea situațiilor de urgență generate de animalele sălbatice periculoase la nivelul județului Brașov.

Întrucât timp de aproximativ două ore nu s-a reușit îndepărtarea celor doi urși, s-a luat decizia tranchilizării lor, sub coordonarea unui medic veterinar, și ulterior mutării acestora în zona de pădure. După tranchilizare, Echipa de Intervenție Rapidă Specializată, însoțită de echipajul de jandarmi, a mutat urșii pe același fond forestier, la o distanță de aproximativ 10 km în pădure, în zona Babarunca, pe drumul forestier Valea Tărlungul Mare – Ciocuri.

Echipa de Intervenție Rapidă Specializată a rămas la fața locului pentru monitorizarea urșilor până la trezirea totală din tranchilizare.

Publicitate

Urșii și-au revenit complet din tranchilizare și s-au retras în pădure. Echipa de Intervenție Rapidă Specializată a încetat monitorizarea la ora 19:15.

video
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes