Connect with us
Publicitate

Administrație

FOTO – VIDEO / Din iunie, braşovenii îşi pot lăsa bicicletele în parcări închise. Primele sunt amplasate în cartierele Noua şi Astra

Publicat

pe

Primăria a finalizat lucrările de amplasare a primelor două parcări închise pentru biciclete, în cartierul Astra, pe str. Soarelui 15, și în Noua, pe str. Prunului 1 A, inclusiv a rastelelor pentru depozitare. Săptămâna aceasta vor fi montate sistemele de securizare – sistemele de închidere/deschidere cu cartelă și cele de supraveghere video – precum și panourile fotovoltaice necesare funcționării lor în condiții optime. În cazul celei de a treia parcări cuprinse în această prima etapă, din zona Făget, pe str. 13 Decembrie 86 A, s-au încheiat lucrările de amenajare a platformei betonate, iar în următoarele zile va fi amplasată construcția. Până la sfârșitul lunii mai, se vor finaliza lucrările și la aceasta.

Pentru a le putea pune la dispoziție brașovenilor locurile de parcare, la sfârșitul lunii mai Consiliul Local va avea pe ordinea de zi proiectul de hotărâre de reglementare a procedurii de închiriere a acestora. Proiectul de regulament stabilește cine sunt cei care pot să-și închirieze un loc în spațiul închis și securizat destinat depozitării bicicletelor, care este procedura de atribuire și care sunt condițiile în care se pot utiliza aceste parcări.

„Dragi brașoveni, dragi bicicliști, iată că primele trei garaje pentru biciclete sunt amplasate și vor deveni operaționale din luna iunie. Deja am primit foarte multe cereri, de aceea este important să vă spunem că regulamentul va fi aprobat la finalul lunii mai; în luna iulie se va face selecția și primii bicicliști vor putea să-și depoziteze bicicletele în siguranță în aceste elemente de infrastructură. Avem un garaj aici, pe Soarelui, în cartierul Astra, altul pe Prunului în Noua, altul în zona Gării, la Făget. Acestea sunt primele trei. Anul acesta vom mai amenaja încă trei în cartierele Brașovului. Avem foarte multe solicitări din Tractorul, din Răcădău, din Bartolomeu și  încă putem stabili împreună locația următoarelor trei garaje. Este foarte important pentru voi, pentru brașoveni, să aveți infrastructură sigură pentru stocarea bicicletelor, să încurajăm mijloacele alternative de transport, astfel încât să folosim din ce în ce mai mult transportul verde în orașul nostru”, a precizat Allen Coliban, primarul municipiului Brașov.

Parcările pentru biciclete sunt amenajate sub forma unor containere standard, securizate, cu o înălțime de 2,5 m și o capacitate de 50 de biciclete, în cazul celor de pe str. Soarelui și de la Făget, sau de 25 de biciclete, în cazul celei din Noua. Accesul în parcare se va face printr-un sistem securizat, cu yală electromagnetică și cititor de card. Parcările vor funcționa independent energetic, fiind dotate cu panouri fotovoltaice. De asemenea, fiecare va fi dotată cu camere de supraveghere video. Valoarea unei parcări pentru 50 de biciclete este de 208.122,5 lei + TVA și 171.395 lei + TVA pentru cea de 25 de locuri.

Publicitate

Conform proiectului de regulament care va fi propus spre aprobarea Consiliului Local în această lună, închirierea locurilor se va face pe o perioadă de un an de zile. O persoană poate închiria maximum două locuri, iar numărul maxim de locuri pentru fiecare familie este de patru.

Procedura de închiriere va începe după intrarea în vigoare a noului regulament, iar înscrierile pentru participarea la procedură se vor face atât on-line, cât și la sediul primăriei.

Locurile vor fi atribuite în ordinea depunerii cererii persoanelor fizice care au domiciliul stabil/reședința în apropiere (în cartier) și care au în proprietate o bicicletă. Dacă numărul cererilor este mai mare decât disponibilitatea locurilor de parcare, se va organiza o procedură de atribuire prin licitație a locurilor disponibile. Propunerea de taxă este de 60 lei pe an, respectiv 5 lei/lună pentru un loc.

 

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes