Connect with us
Publicitate

Eveniment

FOTO + VIDEO / Cum a fost salvat un tânăr după ce a căzut într-o prăpastie în Munţii Făgăraş. Trupul tatălui său mort va fi coborât astăzi

Publicat

pe

O operațiune de salvare a jandarmilor montani şi a salvamontiştilor a avut loc ieri Munții Făgăraș. Un tânăr de 15 a fost coborât cu elicopterul SMURD, după ce a căzut într-o prăpastie.

Publicitate

Tânărul se afla împreună cu tatăl său pe un traseu de pe Vârful Viștea Mare spun jandarmii. Din cauza traseului extrem de periculos, cei doi s-au dezechilibrat și au căzut în prăpastie. Din nefericire, bărbatul, în vârstă de 42 de ani, și-a pierdut viața după ce trupul său s-a prăbușit în gol, câteva zeci de metri.

Tânărul, fiul lui, însă, a fost salvat. Șansa a făcut ca un grup de turiști să îi vadă pe cei doi imediat după momentul accidentului. Aceștia au reușit să alerteze salvatorii la 112.

După o operațiune dificilă, tânărul a fost recuperat de salvatorii SMURD, care au coborât din elicopter, pe un troliu, până la victimă.

Publicitate

Băiatul a fost transportat apoi pe stadionul orașului Victoria și, ulterior, la spital. Trupul tatălui său urmează să fie coborât astăzi de pe munte.

Sursa foto şi video: Jandarmeria Braşov

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

 1. Anonim

  18 noiembrie, 2020 at 9:51 pm

  Povestea unuia di cei care au văzut !

  Drum lin, Mihai Manolache, acolo în împărăția munților pe care i-ai iubit o viață.

  Ieri pe valea Viștei in munții Făgăraș, a avut loc un accident mortal. Mihai era împreuna cu fiul lui când in apropiere de creasta principala, din câte cunosc, a alunecat…

  Era un om cu experiența. Nu l-am cunoscut personal dar a avut multe interacțiuni prin intermediul pasiunii comune.

  Mulțumesc pentru sfaturi, pentru sacul de dormit pe care mi l-ai creat.

  Este o perioada cu riscuri nu de avalanșa ci cu alunecare pe limbi de gheata, nu este iarna cu adevărat.

  Însă sunt petice de zăpada și gheata in zonele ascunse și in rest nu, fapt ce ne face sa amânăm utilizarea întregului echipament.

  Încă nu știu cu exactitate ce s-a petrecut dar cu siguranța fiind cu fiul lui nu făceau ceva tehnic, amplu.

  Dumnezeu sa-L ierte ( era un tip credincios)

  Cred ca asemenea cum ne e dat sa venim pe lume, tot așa ne e dat și sa plecam… după finalizarea unui soi de misiune despre care, poate, nici nu suntem conștienți…

  Toată știința din lume nu poate spune ce este viața și realitatea intr-aceasta moara a sufletelor prin care intram in existența fără sa cerem, nu știm sa trăim și totuși nu vrem sa murim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes