Connect with us
Publicitate

Administrație

FOTO – VIDEO / Când va fi inaugurat aeroportul din Brașov. Stadiul lucrarilor la terminal a ajuns la 70%

Publicat

pe

Aeroportul din Brașov – Ghimbav, investiție în valoare de 145 de milioane de lei, este în stadiu avansat de execuție, transmite Ziare.com.

Începute în 15 martie 2020, lucrările la terminalul Aeroportului sunt finalizate în proporție de peste 70%. Acesta are a doua cea mai mare suprafață construita din tara, după cel de la Aeroportul Cluj-Napoca (fară a lua în considerare Aeroportul International „Henri Coandă” București).

Publicitate

Suprafață terminalului, de aproximativ 12.000 mp, vă acomoda fluxuri de pasageri pentru zboruri interne, externe și VIP. În cadrul terminalului proiectat au fost prevăzute spatii pentru desfășurarea conforma a activităților entităților responsabile din partea statului cu verificarea de securitate, frontiera și control vamal. Fluxurile de securitate vor fi dotate cu echipamente de scanare de ultima generație pentru controlul bagajelor și al pasagerilor.

Spatiile comerciale prevăzute înainte și după controlul de securitate vor asigura posibilitatea pasagerilor de a cumpără suveniruri și de a petrece în mod plăcut timpul în aeroport. La subsolul Terminalului pasageri vă fi amplasat un sistem automat de sortare și control al bagajelor cu cinci niveluri de securitate și un adăpost de protecție civila pentru protejarea personalului și a pasagerilor.

Aeroportul de la Brașov vă fi operat de regia înființată la nivelul Consiliului Județean Brașov. „Aceasta regie este constituita. Urmează să aprobam organigrama, să angajam personalul, iar în momentul în care aeroportul vă fi certificat, putem începe imediat operarea. Ulterior, vom avea și alte abordări”, a declarat recent președintele CJ Brașov, Adrian Veștea.

Publicitate

Acesta a precizat că proiectul este unul regional și a fost susținut de autoritățile din județul Covasna. „Cred că acest aeroport vă contribui la dezvoltarea economica a celor doua județe. Pentru proiectul aeroportului s-a făcut front comun, fiind susținut de Consiliul Județean Covasna, de Primăria Municipiului Sfantu Gheorghe, cât și de Primăria Municipiului Brașov. De altfel, anul trecut, primii bani pe care i-am primit de la bugetul de stat au fost obținuți în urma unor amendamentele depuse de parlamentari din județul Covasna”, a mai spus Veștea.

video

Planul CJ este ca anul acesta proiectul aeroportului sa fie implementat in proportie de 90%, in curs fiind lucrari de 215 milioane de lei. In vara lui 2021, aeroportul ar urma sa fie functional. Contractul pentru proiectarea si executia lucrarilor la terminalul Brasov, cu o valoare de 145 milioane lei (inclusiv TVA) a fost semnat in 21 august 2019.

video
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes