Connect with us
Publicitate

Eveniment

FOTO – VIDEO / Calvarul unui locatar din noul cartier Tractorul. „De doi ani nu pot locui în apartamentul cumpărat de nou. Plouă în casă, am pete pe tavan, mucegai şi găuri în pereţi”

Publicat

pe

Publicitate

Probleme grave la unul dintre cele mai mari cartiere rezidenţiale din oraş. Un tânăr acuză dezvoltatorul că deşi a cumpărat apartamentul de nou, acum doi ani, nici până astăzi nu a putut locui în el. Asta pentru că sunt infiltraţii pe tavan, iar la fiecare ploaie apa face pete foarte mari atât în dormitor cât şi în baie. Reparaţii s-au făcut, însă fără niciun rezultat, asta pentru că apa tot se infiltrează. TopCity se apără şi spune că deşi a vrut să repare din nou, proprietarul nu i-a lăsat pe muncitori să intre în casă, asta chiar dacă e clar că reparaţiile trebuie făcute în primul rând pe bloc, abia apoi în apartament.

Rareş Nicolae a cumpărat apartamentul la cheie acum doi ani, la etajul nouă din zece, însă deasupra este terasa unui penthouse care cauzează probleme. De când a achiziţionat apartamentul, cu peste 55.000 de euro, nu a stat nici măcar o noapte în casă, asta deşi l-a cumpărat de nou.

Pe tavan sunt pete imense de la infiltraţii, unele dintre acestea chiar şi cu mucegai format în timp, semn că problema este una veche. Acum, tânărul este nevoit să muncească pentru a plăti chiria unei locuinţe în care stă, dar şi rata la apartamentul în care nu poate locui.

„Am achiziţionat printr-un credit bancar pe o perioadă de 20 de ani, un apartament nou, cu două camere în complexul TopCity, anul construcţiei fiind 2019. Dacă nu ar fi fost toate aceste probleme, în luna octombrie din acest an ar fi trebuit deja să iasă din garanţie, din nefericire până azi nu am stat nici măcar o zi în <<noua noastră casă>>. Deşi mergem zilnic la muncă pentru a putea achita raţele, altfel riscăm să ne ia banca casa.

Publicitate

Am optat pentru un imobil nou în detrimentul unui apartament din blocurile vechi tocmai în ideea de a nu avea probleme, din păcate aici sunt probleme mult mai grave decât ne-am fi aşteptat vreodată chiar şi de la un bloc vechi.

Este la etajul 9 din 10 iar deasupra este amplasat un penthouse cu o terasă circulabilă de 44 mp, toate infiltraţiile de apă sunt cauzate de această terasă.

Nu este posibil ca un apartament vândut de nou să arate în felul acesta, iar problema să nu fie identificată în 23 de luni (perioada oct 2019-aug 2021). La început au fost mici pete cu diametrul de 2- 4 cm doar în tavanul din baie, ulterior petele au apărut şi în dormitor unde au distrus aproximativ 40% din suprafaţa tavanului. Acum, mai nou au reapărut şi în zona ghenei din baie.

Datorită faptului că nu au reuşit să determine cauza problemei, au decupat şi ghena de parcă nu era suficient de deteriorat din cauza multiplelor infiltraţii.”, spune Rareş Nicolae, proprietarul apartamentului.

Mai mult, pentru a se putea muta, tânărul a adus chiar şi experţi care să vadă unde este problema, plătiţi din banii lui, care au găsit două soluţii de remediere. Dar după spusele lui, TopCity a refuzat să implementeze aceste soluţii tehnice.

„Am sesizat dezvoltatorul încă din 29.05.2020 cu privire la aceste probleme, de atunci şi până acum am întocmit 20 de procese verbale de constatare, toate făcând referire la aceeaşi problemă, infiltraţii de apă în tavan.

Am apelat şi la experţi în construcţii întrucât este evident că cei deja implicaţi sunt depăşiţi de problemă, acesta a întocmit un raport pe care l-am pus la dispoziţia dezvoltatorului chiar dacă a fost plătit tot de noi, din banii noştri. Raportul respectiv conţine istoricul, constatările şi două propuneri în vederea remedierii însă niciuna dintre acele două propuneri nu a fost implementată de constructor.

Nu mai rezistăm psihic şi finaciar, am ajuns la capătul răbdării şi al puterilor, luna de lună suntem nevoiţi să plătim rată la bancă pentru un apartament cu vicii, şi chiria pentru imobilul în care locuim în prezent, deşi, în acte avem casa noastră. Să nu mai discutăm despre cheltuielile extra generate de experţii în construcţii, onorariu avocat, taxe de timbru şi aşa mai departe.”, mai spune spune Rareş Nicolae.

Chiar dacă apartamentul are pete imense pe tavan, şi o gaură de câţiva centimentri buni în ghenă, reprezentanţii TopCity spun că acesta este locuibil şi că vor să remedieze dar nu sunt lăsaţi. Asta chiar dacă au mai remediat o dată, tot fără rezultat.

Cu toate că am întrebat punctual ce este de făcut pentru remedirea situaţiei, de când ştie firma de existenţa problemei şi ce a făcut până acum pentru a o rezolva, reprezentanţii TopCity ne-au transmis că nu ne pot da astfel de detalii pentru că sunt în proces cu proprietarul apartamentului. În schimb ne-au transmis:

„Menţionăm faptul că până în prezent am vândut şi predat peste 600 de apartamente în complexul Top City iar în situaţiile care au necesitat intervenţie în perioada de garanţie am intervenit întotdeauna, cazul clientului nostru cu care am ajuns în instanta fiind unul singular.

Legat de apartamentul în cauza, acesta a fost 100% locuibil în permanenţă. Clientul nostru a fost cel care a ales sa nu locuiască acolo. Petele apărute pe tavanul imobilului nu au afectat folosinţa acestuia în nici un fel, singurul lucru posibil deranjat ar fi fost vizitele repetate ale personalului calificat care au menirea să constate şi să repare deficientele apărute în perioada de garanţie.

De asemenea, clientul ne-a îngreunat în toată această perioadă accesul în apartament, fiind de acord să ne primească la constatări şi remedieri în intervale orare total în afara unui program normal de lucru sau la anumite ore în cadrul programului de lucru dar pentru perioade foarte scurte de timp şi la perioade lungi de timp (diferente chiar şi de o lună) şi a refuzat zugraveala tavanului, preferând să rămână cu urmele de la vechile infiltraţii pe tavan.

Chiar şi în acesta situatie, în acest moment, problema este remediată şi aşteptăm acces în apartament pentru a zugrăvi zonele afectate.”, ne-au spus reprezentanţii TopCity.

În acest moment conflictul a ajuns în instanţă iar judecătorii urmează să analizeze situaţia. Asta pentru că tânărul acuză dezvoltatorul că a ştiut de la bun început că apartamentul are vicii ascunse şi cu toate acestea l-a pus în vânzare.

apartament 1
play-sharp-fill

apartament 1

apartament 2
play-sharp-fill

apartament 2

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes