Connect with us
Publicitate

Eveniment

FOTO – VIDEO / Brașovul este dispus să primească refugiați din Ucraina. Sute de materiale sunt pregătite în depozitele Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență

Publicat

pe

Publicitate

Conflictul militar dintre Rusia și Ucraina a pus în gardă și autoritățile din România. Inclusiv la Brașov se fac pregătiri pentru primirea eventualilor refugiați care ar putea ajunge în orașul de la poalele Tâmpei, în perioada următoare.

În depozitele Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Brașov sunt pregătite sute de materiale pe care autoritățile le vor putea folosi în momentul în care refugiații din Ucraina ar veni să ceară adăpost în oraș.

„Avem materiale în stocuri pentru sinistrați, pentru evacuați, deci ele au fost toate pentru situațiile de urgență care se manifestă pe teritoriul UAT Brașov. Pot fi folosite în orice situații de urgență, inclusiv în cazul refugiaților. După ultima intervenție au fost igienizate, spălate și sunt curate, deci gata de folosință”, a declarat Emil Pușcașu, șeful Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Brașov.

80 de saltele, 200 de pături, câte 150 de pilote, lenjerii și perne, dar și în jur de 300 de prosoape sunt depozitate în sediul SVSU Brașov. Autoritățile locale vor trebui să găsească și locuri unde eventualii refugiați ar putea să fie cazați o perioadă.

Publicitate

„Avem un loc în sala de pregătire, dar pentru urgențe majore care apar neprevăzute, noaptea, să le putem rezolva până a doua zi. Altfel sunt sălile de sport, sunt alte spații, putem găsi prin Direcția de Asistență Socială, spații care sunt ale municipiului Brașov”, a mai completat șeful SVSU Brașov.

Materiale cazare refugiati Ucraina
play-sharp-fill

Materiale cazare refugiati Ucraina

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes