Connect with us
Publicitate

Eveniment

FOTO – VIDEO / Avalanșă de mari dimensiuni, în munții Făgăraș. Zăpada a spart geamurile cabanei Capra și a pătruns în dormitoare. Cei aproximativ 50 de turiști care se aflau acolo au scăpat teferi

Publicat

pe

Publicitate

Vacanța pe munte s-ar fi putut încheia tragic pentru aproximativ 50 de turiști care au urcat ieri în masivul Făgăraș. Oamenii au vor să înnopteze la Cabana Capra, fără să se gândească la faptul că vremea le-ar putea pune viețile în pericol. Turiștii au scăpat ca prin minune după ce o avalanșă de mari dimensiuni s-a declanșat, iar valul de zăpadă a spart geamurile clădirii și a pătruns în unele camere din cabană. Avalanșa a acoperit și parcarea din fața clădirii, iar o parte dintre mașinile turiștilor, care au fost lăsate acolo peste noapte, au fost acoperite de un strat consistent de omăt.

Salvamontiștii spun că avalanșa a curs pe vâlcelul care coboară dinspre Cota 2000 (Căldarea Berbecilor. Meteorologii au și emis o avertizare de risc însemnat de avalanșă și au clasificat-o de intensitate 4, pe o scară de la 1 la 5.

„În urma ninsorilor masive cu vânt din ultima perioadă riscul de avalanșă este mare in toată zona de gol alpin a munților Făgăraș. De asemenea, la Bâlea Lac au fost observate urmele unei avalanșe mari în zona Șaua Doamnei (Curmătura Balii). Cel mai probabil această avalanșă a curs de sub vârful Paltinul și a traversat zona șeii Doamnei. Cum ninsorile și vântul continuă este de așteptat să se producă mai multe avalanșe declanșate spontan, chiar și în zona montană de sub 2000 de metri, unele dintre acestea de dimensiuni mari”, au declarat reprezentanții Salvamont Argeș.

sursa foto-video: Facebook.com / Radu Hera

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes