Connect with us
Publicitate

Administrație

FOTO – VIDEO / A fost deschis patinoarul din Piața Sf. Ioan. Sute de braşoveni s-au bucurat de gheaţă şi de produsele de la târgul din jurul ei

Publicat

pe

Mult-așteptatul moment al deschiderii patinoarului din piața Sf Ioan a venit. Ieri, 6 decembrie, sute de brașoveni s-au bucurat de acest eveniment, fie direct pe gheață, fie la minitârgul care înconjoară patinoarul.

Publicitate

Primii care au testat gheața au fost cei mai mici hocheiști ai Brașovului, care au venit să le demonstreze tuturor că hocheiul este un sport spectaculos, distractiv și complex. Antrenați de Andrei Haraga, sportivii U9 de la Corona au câștigat deja un trofeu important, Țiriac Trophy, și vor să fie campioni.

Folkiștii Corina si George Nica, corul de copii coordonați de profesoara Magda Suciu, din cadrul Liceului Vocațional de Muzică Tudor Ciortea Brașov, Elize Coboș și Ansamblul Mugurașii Râșnovului au întreținut atmosfera, alături de Radioul lui Moș Crăciun. Primarul Allen Coliban și viceprimarul Flavia Boghiu au ținut locul Moșului Nicolae, împărțind sute de cadouri copiilor.

„Un patinoar mare, cu un brad în mijloc, cu un eveniment în deschidere la care au participat tinerii noștri campioni de la Corona U9, câștigători ai Trofeului Țiriac și, totodată, cu foarte mulți brașoveni care au așteptat cuminți să deschidem porțile, porți care vor fi deschise până în 5 februarie. Patinoarul este gratuit. La fel, gratuite sunt și patinele pe care le punem la dispoziția brașovenilor. Un patinoar mai mare și mai frumos decât anii trecuți. Îi invit pe toți brașovenii să îl încerce“, a declarat primarul Allen Coliban.

Publicitate

Patinoarul are o suprafață de 600 mp și, pentru prima dată, în interiorul ringului există un brad împodobit. Capacitatea este de 150 de persoane, care vor avea intrare gratuită pe toată perioada patinoarului. Seriile de patinaj sunt din două în două ore, cu o oră și jumătate timp efectiv de patinaj și 30 de minute timp de refacere a gheții. Patinoarul va fi deschis până pe 5 februarie.

În Piața Sfântul Ioan sunt amplasate și zece căsuțe cu dulciuri și băuturi calde, iar pentru copiii mici există și un trenuleț electric care abia așteaptă să-i distreze. Programul de evenimente va continua, mai ales în weekend-uri, cu artiști locali și coruri de copii.

Programul patinoarului este:

În perioada 6 – 22 decembrie

  • Luni – Vineri: 4 serii, începând cu ora 14.00;
  • Sâmbătă – Duminică: 6 serii, începând cu ora 10.00.

În perioada 23 decembrie – 5 februarie

Publicitate
  • Luni – Duminică: 6 serii, începând cu ora 10.00.

Seria de evenimente din  seria „Decembrie de poveste la Brașov“ continuă.

Moș Crăciun îi va asculta pe cei mici și le va oferi daruri în Piața Sfatului, între 17 și 23 decembrie, începând cu ora 17.00.

Cel mai mare târg de Crăciun pe care l-a avut Brașov continuă în Piața Sfatului, până în 7 ianuarie 2024. 62 de căsuțe cu bunătăți, meșteșuguri și artizanat își așteaptă clienții. Langoși, jumări, cârnați, sarmale, piftie, coaste în untură, pastă de jumări și untură pe pâine, cârnați cu fasole și murături, iahnie de fasole cu ciolan, cârnat în pită, varză călită, dar și pălincă, vin fiert, țuică fiartă și siropuri naturale sunt doar câteva dintre bunătățile disponibile la târg. Oferta cuprinde și produse de carmangerie specifice acestui sezon – caltaboși,  jambon, ciolan, pastramă, dar și turtă dulce, cozonac, kurtos-kalacs sau ciocolată de casă. Meșteșugarii și artizanii vă încântă cu decorațiuni din rășină, ornamente și decorațiuni de Crăciun, șosete și căciuli de lână împletită, ceramică decorativă, căciuli, mănuși și papuci de blană, decorațiuni și haine din lână împâslită.

Tot în Piața Sfatului, în parteneriat cu Asociația Kastel, sunteți  invitați la Căsuța lui Moș Crăciun, până în 24 decembrie, pentru a face donații pentru copii defavorizați – Campania ShoeBox, dar și pentru a participa la sesiunile de pictură pe față, pictură de globuri și jocuri pentru copii.

Brașovenii și turiștii vor putea învăța arta meșteșugului și artizanatului în atelierele organizate la Banca de Cultură Apollonia. Tot aici, vizitatorii se pot delecta cu piese de teatru, ateliere de creație, concerte de colinde, expoziții de artă și recitaluri muzicale.

Dacă vă plac filmele clasice, romantice, de artă sau musicalurile, vă este dor de mereu reconfortantele filme de Crăciun sau doriți să revedeți titlurile premiate la Oscar, vă așteptăm până în 7 ianuarie la Cinema Astra, pentru 55 de proiecții cinematografice. Intrarea este gratuită, în limita locurilor disponibile.

Publicitate

Cinema Modern este pregătit pentru serbările copiilor de la grădinițele și școlile brașovene, astfel încât atât ei, cât și părinții și bunicii lor să se poată bucura de cele mai bune condiții.

[fvplayer id=”1468″]

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes