Connect with us
Publicitate

Turism

FOTO / Veşti proaste pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Se încheie sezonul de schi din Poiana Braşov

Publicat

pe

Având în vedere condițiile meteo nefavorabile din ultima perioadă pentru menținerea stratului de zăpadă de pe pârtii, precum și prognoza meteo, care anunță temperaturi pozitive și ploi, iubitorii sporturilor de iarnă se mai pot bucura de zăpada din partea superioară a masivului Postăvarul până în data de 23 aprilie, dată la care se încheie oficial sezonul de schi 2022 – 2023.

Cu toate că sezonul de schi, care a început la noi abia în 28 ianuarie, a fost unul atipic în toate stațiunile montane din Europa, cu temperaturi pozitive și precipitații sub formă de ninsoare scăzute, domeniul schiabil din Poiana Brașov a rămas opțiunea preferată de brașoveni și turiști, datorită calității și dimensiunii pârtiilor, diversității gradelor de dificultate, sistemului de transport pe cablu. Au fost zile în care s-au înregistrat peste 30.000 de treceri prin turnichete și chiar peste 40.000, în luna februarie.

În prezent, se schiază în condiții acceptabile, de primăvară, pe pârtiile: Doamnei, Ruia, Lupului, Drumul Roșu, cu ieșire la telescaunul Ruia. Stratul de zăpadă bătută de pe pârtiile deschise schiului are între 10 și 20 de cm.

Având în vedere consistența zăpezii – care diferă foarte mult pe parcursul zilei și de la zonele umbrite, unde este dură, la zonele însorite, unde stratul este moale, încetinind brusc alunecarea și solicitând articulațiile picioarelor – Serviciul Salvamont vă recomandă să schiați cu viteză redusă, să fiți pregătiți să fiți supuși unui alt regim de alunecare odată cu ieșirea în zonele însorite și să nu bruscați schiurile, pentru a reduce șocurile primite de articulații.

Publicitate

Instalațiile de transport pe cablu care vor funcționa în următoarele zile sunt telegondola și telescaunul Ruia.

Programul de funcționare a instalațiilor de transport pe cablu este până la ora 16:00 pentru ultima urcare cu telegondola, iar telescaunul Ruia va funcționa până la 15:45.

Puteți afla date despre starea pârtiilor și instalațiile care funcționează accesând https://starepartii.brasovcity.ro/ro/acasa/.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes