Connect with us
Publicitate

Fapt divers

FOTO / Vânătorii de munte braşoveni au primit Crucea Casei Regale a României din partea Majestăţii Sale Margareta

Publicat

pe

În cadrul unei ceremonii desfășurată joi, 30 martie, în Sala Tronului din Palatul Regal, în prezența Familiei Regale și altor personalități de marcă din societatea românească, Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa” i-a fost conferită Crucea Casei Regale a României.

Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei Române i-a înmânat generalului de brigadă Ilie-Marian Dragomir, comandantul marii unități de vânători de munte din Brașov, Crucea Casei Regale a României pentru a marca astfel cei 100 de ani de la înființare, pentru a onora memoria eroilor proveniți din rândurile acestei specialități militare și pentru a răsplăti prezența constantă în cadrul activităților și evenimentelor publice la care Casa Regală a luat parte.

Istoria trupelor de vânători de munte este strâns legată de cea a Casei Regale a României. Brigada 2 Vânători de Munte a luat ființă printr-un Decret Regal semnat de Regele Ferdinant I în anul 1923, iar Regele Carol al II-lea și fiul său, Regele Mihai și-au început cariera militară ca ofițeri de vânători de munte, conferind astfel un prestigiu necontenit acestei specialități militare și contribuind la consolidarea și dezvoltarea acestei arme în contextul apărării naționale.

De-a lungul timpului, comandamentul Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa” și unitățile sale subordonate au fost gazdele vizitelor membrilor Familiei Regale a României.

Publicitate

Crucea Casei Regale a României este o distincție care se acordă de către Suveranul Casei Regale a României unor personalități din România sau din străinătate, unor colaboratori ai Casei Regale care se bucură de prestigiu în societatea românească, reprezentând societatea civila, mediul politic sau economic, lumea culturii sau a diplomației, precum și organizații naționale sau internaționale.

Crucea Casei Regale a României se acordă unui număr de maximum 200 de personalități în viață, aflate în România sau în străinătate.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes