Connect with us
Publicitate

Turism

FOTO / Vacanța în cutia de chibrituri, noua atracție în Brașov

Publicat

pe

Publicitate

Concediul petrecut într-o locație spațioasă, pentru care oamenii scot bani grei din buzunar, i-a făcut pe mulți să caute alternative ceva mai accesibile. Proprietarii unor apartamente în regim hotelier au speculat această dorință a turiștilor și au amenajat spații de cazare care măsoară doar câțiva metri pătrați. Deși locațiile nu au suprafețe generoase, ele pot adăposti chiar și patru adulți deodată, iar mini apartamentele au toate dotările de care turiștii au nevoie.

Puțini știu că în centrul Brașovului se găsește cel mai mic apartament care se poate închiria în regim hotelier. Se află pe Strada Republicii și are o suprafață de doar 13 metri pătrați. În spațiul minuscul au fost amenajate o zonă de living cu o canapea extensibilă, chicinetă și o baie la parter, iar la etaj se află un dormitor confortabil pentru două persoane. În mica garsonieră nu există dulapuri, așa că proprietarul a trebuit să găsească alte soluții pentru spațiile de depozitare. Pe pereți au fost montate polițe unde oaspeții își pot lăsa lucrurile, iar dacă cuierul nu este suficient de încăpător există o alternativă: umerașele agățate de tavan.

Cărămida și lemnul predomină în toate încăperile, iar pe pereți proprietarul a notat și dimensiunile pentru ca oaspeții să înțeleagă cât de mic este spațiul. Emil Anton, cel care a gândit conceptul mini apartamentului i-a dat și o temă rustică.

„Am avut turiști cazați de la 18 ani până spre 60 de ani, chiar vreo trei, patru persoane la vreo doi metri. N-au avut nicio problemă. Au zis că s-au simțit foarte bine acolo sus, deși e un spațiu foarte mic. În dormitor am încercat să creez puțin senzația de mai mare și am desenat strada Sforii din Brașov, pe tavan este cerul, să nu dea senzația de sufocare. O noapte de cazare costă între 200 și 250 de lei, în funcție de perioada în care se cazează oaspeții”, spune proprietarul garsonierei.

Publicitate

Tot în centrul Brașovului, pe strada Matei Basarab, se află o garsonieră de 45 de metri pătrați care a devenit atracția turiștilor care sunt în căutarea unei vacanțe inedite. Studioul amenajat după o temă marină dispune de o bucătărie complet mobilată și utilată, o baie generoasă, o zonă de living cu o canapea extensibilă și smart TV, dar și un dormitor cu un pat matrimonial la etaj. Decorul din fiecare încăpere este inedit. Ancorele au luat locul lustrelor, lămpile au formă de felinar, îar oglinzile din băi par a fi timone. Tematica apartamentelor care se închiriază în regim hotelier este foarte importantă. Pentru că în Brașov există zeci de locații inedite, Andra, proprietara garsonierei, a căutat ceva nou și unic. Așa a ales stilul marinăresc, mai ales că s-a inspirat din perioada în care a lucrat pe vase de croazieră.

„Am ales să fie cât mai puține culori, după cum vedeți bejuri, nunanțe de albastru, maro, roșu, culorile marinărești clasice. Inedit este faptul că dormitorul a fost plasat deasupra băii, iar accesul se face din living, pe scări. Am ales această variantă deoarece garsoniera are doar 45 de metri pătrați, iar prin acest mod am reușit să optimizăm spațiul la maximum. Din acest motiv avem o capacitate de cazare de până la patru persoane, două pot dormi pe canapeaua extensibilă de jos, iar încă două patul matrimonial de la etaj”, povestește Andra Tohăneanu, proprietara studioului marinăresc.

Pentru o noapte de cazare în studioul marinăresc, turiștii trebuie să scoată din buzunar între 130 și 160 de lei, în funcție de perioada în care fac rezervarea.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes