Connect with us
Publicitate

Social

FOTO / Ursul care ajungea în curtea policlinicii din Râșnov va fi ținut la distanță de un gard electric. Autoritățile au montat dispozitivul la liziera pădurii din apropierea unității medicale

Publicat

pe

După ce un urs a fost văzut de mai multe ori în curtea policlinicii din Râșnov, autoritățile au luat deja primele măsuri. Edilii au montat un gard electric la marginea pădurii care se află în apropiere de unitatea medicală. În acest fel, autoritățile locale speră că ursul va fi ținut la distanță și nu va mai pune în pericol cadrele medicale, dar și pacienții care ajung la policlinică.

Publicitate

„Așa cum am anunțat de curând, pentru prevenirea incidentelor și pentru a stopa coborârea urșilor în oraș, mai exact în curtea Policlinicii, primăria Râșnov a achiziționat un gard electric, care a fost montat la liziera pădurii. În ultimele zile, ursul și-a făcut o obișnuință și cobora frecvent la tomberoanele din curtea Policlinicii. Acum în zona respectivă a fost montat și pus în funcțiune acest gard electric, pentru a nu mai exista această problemă. Zona în care a fost montat gardul a fost semnalizată corespunzător. Prin această măsură se dorește împiedicarea animalelor sălbatice să mai coboare în oraș”, au anunțat reprezentanții Primăriei Râșnov.

Acest urs a dat mari bătăi de cap autorităților locale. Animalul sălbatic fusese capturat și relocat, în urmă cu câteva săptămâni, însă exemplarul s-a întors în oraș, iar locul său preferat devenise curtea policlinicii din stațiune acolo unde căuta mâncare la tomberoane.

Dar acesta nu este singurul exemplar care își face apariția pe străzile din Râșnov. De la începutul sezonului cald, tot mai mulți urși au văzuți în stațiune. Specialiștii spun că este vorba despre exemplare tinere care nu mai au loc în pădure din cauza urșilor mai bătrâni, care își apără teritoriul. Animalele sălbatice au și descoperit că de la tomberoane sau containere se poate obţine relativ ușor hrana, astfel că acestea sunt locurile în care blănoșii își fac apariția cel mai des.

Publicitate

Specialiștii Ocolului Silvic Râșnov au și câteva recomandări pentru evitarea conflictului urs – om:

  • Nu hrăniţi urșii! Aceștia se învaţă să găsească ușor hrana și vor continua să caute în zonă alimente, chiar și după ce încetaţi hrănirea.
  • Nu depozitaţi/aruncaţi la marginea pădurii resturi care pot constitui hrană pentru urși!
  • În cazul în care observaţi urși în zona în care vă aflaţi, îndepărtaţi-vă de ei cât mai repede!
  • În cazul în care vă întâlniţi cu urșii, faceţi zgomot și vorbiţi fără să ţipaţi!
  • Încercaţi să nu faceţi gesturi pe care urșii să le considere ameninţătoare!
  • Evitaţi să frecventaţi zonele împădurite la căderea nopţii!
  • În caz de pericol, sunaţi la numărul de urgenţă 112, iar o echipă operativă se va deplasa la fața locului, în cel mai scurt timp, pentru a alunga animalul sălbatic.

sursa foto: facebook.com / Orașul Râșnov

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes