Connect with us
Publicitate

Administrație

FOTO / Urșii care terorizează Brașovul, momiți într-o capcană unsă cu miere și ulei de pește

Publicat

pe

Publicitate

Autoritățile din Brașov iau primele măsuri pentru rezolvarea problemei urșilor care coboară din pădure, în căutare de hrană.

Echipa de intervenție formată după ordinul dat de ministrul Mediului este în sfârșit completă. Primăria a reușit să semneze un contract cu un medic veterinar, iar acum autoritățile pot interveni atunci când brașovenii semnalează prezența urșilor în oraș.

Primarul Brașovului, Allen Coliban, care este și șeful echipei de intervenție, a decis să monteze un container capcană care a fost pus în apropierea zonei de belvedere, un loc în care animalele sălbatice ajung foarte des. Pentru a atrage urșii în capcană, specialiștii Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură au folosit un borcan cu miere și două conserve de pește cu ulei.

„Obiectivul este ca, în câteva zile, unul dintre urșii care tot intră în oraș să se obișnuiască cu existența capcanei și să intre să mănânce momeala. Am apelat la soluția amplasării unei capcane în urma recomandărilor primite de la cei de la INCDS, conform cărora, în cazul în care ursul este tranchilizat liber, între momentul tranchilizării și momentul în care adoarme el poate ataca oameni. Astfel, după intrarea în cușcă, ursul este tranchilizat, i se montează sistemul de urmărire și este mutat cât mai departe de oraș, dar tot pe proprietatea municipalității.

Publicitate

În acest moment nu există un alt fond de vânătoare care sa îi primească. În atenția noastră sunt in acest moment o ursoaică cu trei pui, o ursoaică cu doi pui și doi masculi”, a declarat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov.

Conform lui Toarcea o mutare costă 1.750 de lei/exemplar adult + 300 de lei/100 de km pentru transport. Tarifele sunt stabilite prin ordin al ministrului Mediului 1.415/2021. Ulterior banii se decontează de la Ministerul Mediului.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes