Connect with us
Publicitate

Administrație

FOTO / Unitatea medico-socială de la Sânpetru a ajuns în secolul XXI după investiții din fonduri europene de 11 milioane de lei

Publicat

pe

Clădirea care adăposteşte Unitatea de Asistenţă Medico-Socială de Pneumoftiziologie Sânpetru a fost transformată din temelii printr-o investiţie implementată de Consiliul Judeţean Braşov cu fonduri europene.

Marți, 25 mai 2021, a avut loc prima etapă a recepției la încheierea lucrărilor de reparații capitale, modernizare și eficientizare energetică, realizate cu finanţare asigurată în cadrul axei 3 a Programului Operaţional Regional 2014-2020. Valoarea totală a contractului de lucrări a fost de peste 11 milioane de lei.

Acesta este cel de-al doilea proiect european accesat de administraţia judeţeană în mandatul 2016-2020 şi încheiat, după cel privind reabilitatea și modernizarea drumului judeţean DJ 112 Hălchiu – Satu Nou – Dumbrăvița – Vlădeni şi, totodată, primul din cele două proiecte pe care Consiliul Județean Braşov le-a elaborat pentru eficientizarea energetică a clădirilor publice.

Contractul de finanțare pentru acest proiect a fost semnat în martie 2018, însă contractul de lucrări a putut fi încheiat abia în august 2019, din cauza procedurilor birocratice, după cum susține administrația județeană. Au fost organizate 5 licitații până s-a reușit atribuirea către un constructor a lucrărilor de reparații și consolidare, recompartimentare, modernizare și eficientizare energetică a pavilioanelor de la una dintre clădirile Unității Medico-Sociale de Pneumoftiziologie Sânpetru. Respectiva clădire este una de tip pavilionar, fiind alcătuită din cinci corpuri alipite, cu înălțimi și funcțiuni diferite. Este vorba despre cămin, corp de legătură, bloc alimentar, pavilion administrativ şi sală festivă. Cu ocazia acestui proiect a fost montat și un lift care să permită accesul persoanelor imobilizate în scaun cu rotile.

Publicitate

„Sunt foarte bucuros că am dus la bun sfârșit încă un proiect cu fonduri europene, a cărui implementare am început-o în mandatul precedent. Am participat la procedura de recepție la încheierea lucrărilor de reparații capitale, modernizare și eficientizare energetică a Unității de Asistență Medico-Socială de Pneumoftiziologie Sânpetru. A fost un proiect dificil, deoarece am fost nevoiți să realizăm cinci proceduri de licitație, până să reușim să avem un constructor care să execute lucrările. Dar totul e bine când se termină cu bine! Clădirea UAMSP Sânpetru arată foarte bine și va asigura cele mai bune condiții pentru pacienți și personalul medical”, a spus spus preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes