Connect with us
Publicitate

Eveniment

FOTO / Un vagon încărcat cu 56 de tone de benzină a luat foc la Buşteni. Se îndrepta spre Braşov

Publicat

pe

Un vagon – cisternă încărcat cu benzină a luat foc, joi dimineață, în judeţul Prahova. Incendiul s-a manifestat cu flacără deschisă la un vagon – cisternă, la ieșire din Bușteni către Azuga.

Publicitate

Vagonul este încărcat cu 56 tone de benzină, acesta a fost decuplat de restul garniturii. Sunt în total 22 vagoane, 18 încărcate cu motorină și 4 cu benzină.

Linia a fost scoasă de sub tensiune și, potrivit ISU Prahova, în urma verificărilor nu s-au constatat probleme la vagonul afectat.

Garnitura se îndrepta către gara Dârste, din Braşov.

Publicitate

„Circulaţia trenurilor pe Valea Prahovei a fost oprită temporar în cursul acestei dimineţi, timp de aproximativ o oră, de la 04.45 la 05.53, între staţiile Azuga şi Buşteni, pe firul I, din cauza unui incendiu care a izbucnit la un vagon cisternă din compunerea unui tren privat de marfă.

Pentru a facilita accesul echipelor de intervenţie ale ISU Prahova, în vederea stingerii incendiului, personalul feroviar a întrerupt imediat alimentarea cu energie electrică a liniei de contact şi au restricţionat circulaţia a 5 trenuri de călători – IR 1642, R 3002, R 3014, R 3023 şi 16.030 -, acestea fiind oprite temporar în gările Predeal, Azuga şi Sinaia.

La ora 05.53 circulaţia trenurilor între staţiile Azuga şi Buşteni a fost reluată în condiţii de siguranţă pe firul II, iar pe firul I începând cu ora 08.45. Menţionăm faptul că în urma acestui incident feroviar, cele 5 trenuri de călători, oprite temporar în intervalul orar necesar stingerii incendiului şi retragerii garniturii de marfă în staţia Buşteni, vor ajunge la destinaţie cu întârzieri cuprinse între 60 şi 15 minute.”, a anunţat CFR SA.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes