Connect with us
Publicitate

Eveniment

FOTO / Un urs a fost împușcat după ce a intrat într-o casă din Bălan, județul Harghita. Animalul ar fi încercat să atace echipa de intervenție

Publicat

pe

Publicitate

Intervenție dificilă pentru alungarea unor urși care au coborât din pădure și se plimbau pe străzile din orașul Bălan, județul Harghita. În jurul orei 23.40, o femeie a sunat la 112 să anunțe că trei urși umblă nestingheriți pe strada 1 decembrie 1918.

Echipa de intervenție s-a reunit în scurt timp, iar jandarmii și vânătorii s-au deplasat în zona indicată și au mai descoperit un singur urs pe care au încercat să îl alunge. În timpul misiunii, sălbăticiunea speriată a intrat într-o casă locuită, dar din fericire proprietarul nu se afla acasă.

Autoritățile spun că animalul devenise agresiv și ar fi încercat să atace echipa de intervenție. Din această cauză, primarul orașului Bălan și-a dat acceptul pentru va vânătorul să folosească pușca. Ursul a fost rănit, dar a fugit în pădurea din apropiere.

„Echipa constituită a mai rămas în zonă pentru o perioadă, pentru a se asigura că pericolul nu mai este iminent, iar în această dimineață se va încerca găsirea animalului rănit de către o echipă constituită în acest scop. De la începutul anului, au fost înregistrate la nivelul Dispeceratului Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita 15 apeluri, făcute prin intermediul SNUAU 112, prin care ne era semnalată prezența ursului în apropierea zonelor locuite. În toate situațiile a fost trimis la fața locului un echipaj de intervenție. Le reamintim oamenilor că este recomandat ca, de fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situații, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere și să nu se apropie de urși pentru a-i filma sau fotografia”, au declarat reprezentanții IJJ Harghita.

Publicitate

sursa foto: IJJ Harghita

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes