Connect with us
Publicitate

Social

FOTO / Un tren plin cu lemn fără acte surprins de Garda Forestieră Brașov cu destinația Reci, Covasna

Publicat

pe

Un tren plin cu lemn fără acte a fost surprins de Garda Forestieră Brașov. Inspectorii Gărzii Forestiere Brașov au identificat 39 vagane care transportau peste 1874 mc de lemn, fără a deține documente legale. Lemnul provenea din Cehia și se îndrepta spre Reci, Covasna.

Publicitate

Redăm integral comunicatul remis de Ministerul Mediului:

„Garda Forestieră Brașov a descoperit un tren care transporta lemne fără documente legale.

Inspectorii Gărzii Forestiere Brașov, împreună cu Biroul Județean de Poliție Transporturi Covasna, au depistat și identificat, în prima parte a lunii septembrie, un transport de material lemnos cu destinația finală județul Covasna, respectiv un tren de marfă compus din 39 vagoane, pentru care în momentul controlului nu a fost pus la dispoziție documentele legale.

Publicitate


În urma acestei acțiuni a fost aplicată o sancțiune contravențională în cuantum de 15.000 lei. Ca măsură complementară, întreaga cantitate de material lemnos a fost reținută în vederea confiscării și predată în custodie celei mai apropiate structuri silvice.

În vederea identificării legalității transportului și a speciei materialului lemnos transportat, garnitura de tren a fost descărcată și măsurată în stația de destinație finală, în prezența organelor de control și a reprezentanților societății de destinație.


Din verificări și măsurători a reieșit o cantitate de materiale lemnoase de 1874,83 mc, iar pentru fiecare vagon verificat și analizat s-a emis un raport de măsurare.
Precizăm faptul că transportul făcea obiectul unui import de materiale lemnoase și proveneau din Cehia.


Garda Forestieră Brașov, alături de celelalte gărzi forestiere din țară, vor desfășura și în continuare activități de verificare și control a transporturilor desfășurate pe căile ferate din raza de competență a acesteia. Reiterăm faptul că orice transport de pe teritoriul României trebuie să respecte legislația în vigoare.”

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes